Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Salisilik Asitin Tuz Stresindeki Buğdayın Triticum aestivum L. Büyümesi ve Bazı Fizyolojik Özellikleri Üzerine Etkileri
2007
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma tohuma uygulanan salisilik asitin 10-2 mol/L, 10-4 mol/L, 10-6 mol/L ve kontrol tuzlu 8 ds m-1 ve tuzsuz koşullarda buğdayın büyümesi ve bazı fizyolojik özellikleri üzerine etkilerini belirlemek için yürütülmüştür. Tuz buğday fidelerinde çıkış oranı, büyüme değerleri toprak altı ve toprak üstü kuru ağırlıklar , K+/Na+ oranı, ozmotik potansiyel ve fotosentetik pigment Klo a, b and karotenoidler içeriklerini azaltmıştır. Tuzsuz şartlarda salisilik asit uygulamasının çıkış oranını değiştirmediği, aksine fidelerin toprak altı ve toprak üstü kuru ağırlıkları, K+/Na+ oranı, fotosentetik pigment içerikleri Klo a, b and karotenoidler ve ozmotik potansiyelini arttırmıştır. Tuz stresindeki fidelerde ise salisilik asit uygulaması ile çıkış oranı, ozmotik potansiyel, toprak altı ve toprak üstü kuru ağırlıkları, K+/Na+ oranı ve fotosentetik pigment Klo a, b and karotenoidler içerikleri artmıştır. Bu sonuçlar salisilik asitin tuzlu ve tuzsuz şartlarda bitki büyümesini olumlu yönde etkilediğini göstermektedir. Fakat tuzlu şartlarda salisilik asitin çıkış oranı, K+/Na+ oranı ve ozmotik potansiyele olan etkilerinin tuzsuz şartlardaki uygulamasına nazaran daha yüksek olduğu belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.923
2023 Impact/Etki : 0.366
Journal of Agricultural Sciences