Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 73
 İndirme 29
2002-2020 YILLARI ARASI TÜRKİYE’DE LAİKLİK ALGISI VE ÖRGÜN DİN EĞİTİMİNE YANSIMALARI: İMAM HATİP OKULLARI ve İLAHİYAT FAKÜLTELERİ ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA
2021
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cumhuriyetin ilanıyla birlikte yönetim-din ilişkisi bakımından benimsenen laiklik anlayışı Kıta Avrupa’sı laiklik modeline dayanmaktadır. Bu model katı, baskıcı ve dini dışlayıcı etkilere sahiptir. AK Parti hükümeti döneminden itibaren ise yönetimde Anglosakson laiklik modeli hâkim olmaya başlamıştır. Anglosakson modeli ise çoğulcu, özgürlükçü ve dini dışlamayan özelliklere sahiptir. Türkiye’de yaşanan bu ideolojik değişim, eğitim alanını da etkilemiştir. Hükümetlerin laiklik algısı, özellikle din alanında mesleki eğitim veren İmam Hatip Okullarını ve İlahiyat Fakültelerini gündeme getirmiştir. Buradan hareketle çalışmada 2002 yılında iktidara gelen AK Parti hükümeti dönemindeki laiklik algısı ve buna bağlı uygulamaların İmam Hatip Okulları ve İlahiyat Fakülteleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Araştırma, nitel bir desene sahiptir. Veriler, doküman analizi tekniğine dayandırılarak toplanmıştır. Verilerin incelenmesi arama, tarama, derleme ve yorumlama olmak üzere dört aşamada gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Between The Years 2002-2020 Perception and Reflection Of Secularism Formal Religious Education In Turkey: Imam-hatip Schools and Faculties Of Theology A Qualitative Research
2021
Yazar:  
Özet:

With the proclamation of the Republic, the understanding of secularism adopted in terms of the administration-religion relationship is based on the Continental Europe model of secularism. This model; it has strict, oppressive and religious exclusionary effects. Since the AK Party government period, the Anglo-Saxon model of secularism has started to dominate the administration. The Anglo-Saxon model, on the other hand, has pluralistic, liberal and non-exclusionary features. These ideological changes taking place in Turkey, has also influenced the field of education. Governments' perception of secularism brought to the agenda the Imam Hatip Schools and Theology Faculties, which provide vocational education especially in the field of religion. In this study, the perception of secularism during the AK Party government, which came to power in 2002, and the effects of its practices on Imam Hatip Schools and Theology Faculties were examined. The research has a qualitative pattern. The data were collected based on the document analysis technique. Data analysis was carried out in four stages: search, scanning, compilation and interpretation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 303
Atıf : 468
2023 Impact/Etki : 0.185
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi