Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 42
 İndirme 5
AfD Örneğinde Almanya’da Siyasi Irkçılık ve İslamofobi
2018
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa’daki ekonomik kalkınmayı devam ettirebilmek için çağrılan yabancı işçiler son yıllarda bu ülkelerdeki belli çevreler tarafından hem sosyo ekonomik hem de kültürel sorun olarak görülmeye başlanmıştır. Sosyo ekonomik sorunların sebebi olarak önceleri bütün yabancılar kabul edilirken zamanla bütün yabancıların yerini saece “Türkler” ve “Müslümanlar” almıştır. Bu evrilmenin müsebbibi olarak gösterebileceğimiz gelişmeler sırasıyla İran İslam Devrimi, “islami terör grupları” ve tabii ki “ikiz kuleler saldırıları” ile son dönemlerde iyice vahşileşen terör saldırılarıdır. El Kaide ve DAEŞ gibi terör örgütlerinin gerçekleştirdikleri katliamlar İslam ve Müslümanlarla özdeşleştirilmesi Batı’daki İslamofobinin artmasına ve ırkçı siyası partilerin rağbet görmesine sebep olmuştur. Önceleri Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde başarılı olan aşırı sağ ve ırkçı partiler sonralarıAvrupa’nın diğer ülkeleri ve Almanya’da da ilgi görmeye başlamışlardır. Almanya’da II. Dünya Savaşı sonrası bir çok ırkçı parti kuruldu fakat bu partilerin, AfD hariç, hiç biri Federal Meclis’te temsil edilme başarısını gösteremediler.  Almanya için alternatif - AfD (Alternative für Deutschland) ‘nin kuruluşu çok eskilere gitmemekle beraber kısa zamanda önemli hamleler yaparak yüzde beşlik seçim barajını aşarak bir çok  eyalet ve Alman Federal Meclis’ine millevekili gönderme başarısını göstermiştir. AfD’nın kısa zamanda göstermiş olduğu bu başarının sebeplerini ve partinin ırkçı ve islamofobik tutumunu, yazmış olduğumuz bu makalemizle analiz etmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Polical Racism and Islamofobia In Germany In The Case Of Afd
2018
Yazar:  
Özet:

Foreign workers were called to continue the economic development in Europe after the World War II. But in recent years, this has been seen as a socio-economic and cultural problem by some community in these countries. All foreign people were seen as the cause of the socio-economic problems. But over time, "Turks" and "Muslims" took the place of all foreigners. The reasons for this idea change are, the Islamic Revolution in Iran, the Islamic terrorist groups and of course ‘The World Trade Center attack’. All these terrorist attacks and massacres were made by Al Qaeda and Isıs have been consubstantiated with Muslims and Islam. As a result of that, Islamophobia in the West countries and the popularity of racist political parties have started to rise. Excessive right-wing and racist parties that have been successful in countries like France and Austria have already begun to attract interest in other European countries and Germany as well. In Germany, too many racist parties were formed after the World War II, but none of them, except the AfD, could show their success in the German federal parliament (Bundestag). Even Alternative for Germany - AfD (Alternative für Deutschland) is a new party, but has made important moves in a short time, exceeding the electoral threshold of 5%, and succeeding in sending deputy to many federal state parliament and the German federal parliament (Bundestag). We tried to analyze the causes of this success that the AfD had shown in a short time and the racist and Islamophobic stance of the party with this article.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.941
Atıf : 12.141
2023 Impact/Etki : 0.439
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi