Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 10
Guidelines for the monitoring of Osmoderma eremita and closely related species
2017
Dergi:  
Nature Conservation
Yazar:  
Özet:

Osmoderma eremita (Scopoli, 1763) is a saproxylic scarab beetle protected by the Habitats Directive in the European Union. The present paper is part of a special issue on monitoring of saproxylic beetles protected in Europe and starts with a revision of the current knowledge on systematics, ecology, ethology and conservation of O. eremita and its allied species, followed by experimental tests of different methods for monitoring its populations. Two methods were compared in several localities of central Italy: (1) the widely used pitfall traps into tree cavities and (2) black cross windows traps baited with a specific pheromone produced by male beetles. The first method, often used in northern and central Europe, did not give acceptable results in Italy probably because of the scarcity of veteran trees with large hollows. It could only be used successfully in areas where: 1) tree hollows were abundant, large enough and with sufficient amounts of wood mould for planting pitfall traps and 2) the team is composed of several operators in order to ensure the checking of at least 150 traps every two days during the whole period of mating activities (15 July–25 August). The second method, consisting of hanging 30 black cross window traps during the mating period and checking them every two days, turned out to be better for capturing a significant number of individuals but cannot be used every year because of the possible disturbance on mating activities of the species.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Nature Conservation

Dergi Türü :   Uluslararası

Nature Conservation