Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Tüm Türkiye İçin GNSS ile Su Buharının Kestiriminde Q Dönüşüm Faktörünün Elde Edilmesi
2016
Dergi:  
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişimlerinin olumsuz etkileri, sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde iklim ve meteorolojik tahmin araştırmalarını ön plana çıkarmıştır. En önemli meteorolojik parametrelerden biri olan yoğuşabilir su buharının konumsal ve zamansal olarak yüksek doğruluklarda, sürekli GNSS Global Navigation Satellite Systems istasyon ağlarında belirlenmesi ve izlenmesi olanakları ise GNSS meteorolojisi çalışmalarına hız katmıştır. Bu çalışmada, Türkiye Ulusal Sabit GNSS Ağının TUSAGA-Aktif ’in bir GNSS meteorolojisi ağı olarak da görev yapabilmesi için, toplam zenit gecikmesi değerlerinin ZTD yoğuşabilir su buharına PWV dönüştürülmesinde temel parametre olan Q dönüşüm faktörü tüm Türkiye için geliştirilmiştir. Türkiye’deki 8 radyosonda istasyonunun 2011 yılına ait profil gözlemlerinin analiziyle Q modelleri geliştirilmiş ve bu modeller; TÜBİTAK 112Y350 nolu proje kapsamında tesis edilen Ankara ve İstanbul’daki GNSS-RS istasyonlarında hesaplanan yaklaşık 1 yıllık PWVGNSS ile PWVRS değerlerinin karşılaştırılmasıyla test edilmiştir. Tüm Türkiye için istasyon yüksekliğiyle genişletilmiş hibrit Q modeli %1,15 duyarlıkla geliştirilmiştir. Ankara ve İstanbul GNSS-RS istasyonlarında yapılan karşılaştırma sonuçları; tüm Türkiye için geliştirilen hibrit Q modelinin ±1,65 mm doğrulukla yoğuşabilir su buharı kestirimi yapılabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 461
Atıf : 914
2023 Impact/Etki : 0.042
Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi