Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 5
Aile Mahkemesi Uzmanlarının Meslek Doyumları, Yaşam Doyumları ve İlişkilere Yönelik İnançlarının İncelenmesi
2009
Dergi:  
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Family court experts’ job and life satisfaction and beliefs about eelationships family court experts. This study examined job and life satisfaction of 86 professionals, namely psychologists, social workers and pedagogues working at Family Courts in 19 different cities in Turkey. The Job Satisfaction Scale, the Life Satisfaction Scale and the Relationship Beliefs Inventory were used for data collection. Spearman correlation, t-test, one-way variance analysis, Tukey HSD and Kruskal-Wallis test were used for data analysis. The relationship between the job and life satisfaction of these experts was found to be meaningful and significant. Pedagogues’ job satisfaction was significantly higher than that of psychologists. Women reported higher levels of job satisfaction than men. Individuals with perceived-low socioeconomic status reported life satisfaction levels significantly higher than those with middle and higher socioeconomic status. Participants’ irrational beliefs about relationships were compared according to sex, marital status and field of expertly. Results significantly favored men. Findings, limitations of the study and recommendations for future research were discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 55
2023 Impact/Etki : 0.104
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi