Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Renkli Görüntülerin Çok Seviyeli Eşiklenmesi ve Sınıflandırılması
2018
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada renkli görüntüler için çok seviyeli eşikleme esaslı yeni sınıflandırma algoritması önerilmiştir. Öncelikle renkli görüntülerin her bir kanalının histogramı ve arı algoritması kullanılarak eşikler tespit edilmiştir. İkinci aşamada elde edilen eşik değerleri RGB renk uzayının bölümlenmesinde kullanılmıştır. Böylece ortaya çıkan alt küpler içerisinde kalan pikseller aynı sınıfa atanmış ve sonuçlar alınmıştır.Ayrıştırma işleminin temel amacı, görüntü üzerinde farklı konumlardaki pikselleri gruplayarak anlamlı ve yararlı bilgi elde etmektir [2]. Söz konusu hedefe ulaşmak için günümüze kadar önerilen yöntemler ya kümeleme ya da eşikleme esaslı olmuştur. K-Ortalamalar[4] veya C-Ortalamalar[5] metotları görüntü ayrıştırmak için sıkça kullanılan iki algoritmadır. İlgili yaklaşımlar güçlü olmasına rağmen, hesaplama zamanları görüntü boyutuna bağlı olmakta ve gerçek zamanlı görüntü işlemede yetersiz kalmaktadırlar. Ayrıca, söz konusu yöntemlerin performansı küme merkezlerinin rastgele seçilmesi nedeni ile düşük kalmaktadır. İlave olarak ise küme sayısının kullanıcı tarafından seçilmesi en büyük dezavantajıdır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.108
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi