Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 2
Basmakalıp Davranışların Azaltılmasında Tepkiyi Durdurma ve Yeniden Yönlendirmenin Etkililiği: Meta-Analiz
2022
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu meta-analizin amacı, otizm spektrum bozukluğu olan çocuk ve gençlerin basmakalıp davranışlarının azaltılmasında tepkiyi durdurma ve yeniden yönlendirme kullanılan çalışmaları analiz etmek, tepkiyi durdurma ve yeniden yönlendirmenin etki büyüklüğünü ve kanıta dayalı bir uygulama olup olmadığınız belirlemektir. İlk olarak 4452 çalışma başlıklara ve özetlere göre taranmıştır. 50 çalışmaya dahil etme ve hariç tutma ölçütleri uygulanmış, dahil etme ölçütlerini karşılamadıkları için 26 çalışma meta-analizden dışlanmıştır. 24 çalışmadan sekizi desen standartlarını koşullu ve koşulsuz olarak karşılamış, bu sekiz makale için kalite değerlendirmesi yapılmıştır. Kalite değerlendirmesine dayanarak, sekiz çalışmadan yedisi meta-analize dahil edilmiştir. Tepkiyi durdurma ve yeniden yönlendirme için örtüşmeyen veri yüzdesi değeri %89, Tau-U değeri %90 ve ilerleme oranı farkı %89 bulunmuştur. Etki büyüklüğü hesaplamaları, tepkiyi durdurma ve yeniden yönlendirmenin otizm spektrum bozukluğu olan çocukların ve gençlerin sözel ve motor basmakalıp davranışlarını azaltmada etkili olduğunu ve etki büyüklüğünün orta ve yüksek düzeyde olduğunu göstermektedir. Bulgular ayrıca tepkiyi durdurma ve yeniden durdurmanın otizm spektrum bozukluğu olan çocukların ve gençlerin sözel ve motor basmakalıp davranışlarını azaltmada kanıta dayalı bir uygulama olduğunu ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Effectiveness of Stopping and Redirecting Reactions in Pressing and Reducing Behaviors: Meta-Analysis
2022
Yazar:  
Özet:

The objective of this meta-analysis is to analyze the studies used in stopping and redirecting the reaction and reducing the behavior of children and adolescents with autism spectrum disorder, to determine the size of the effect of stopping and redirecting the reaction and whether you are a evidence-based practice. First, 4452 work was scanned according to titles and summaries. The 50 study included and excluded criteria were applied, 26 studies were excluded from the meta-analysis because they did not meet the criteria of inclusion. In 24 studies, eight patterns meet the standards conditionally and unconditionally, the quality assessment for these eight articles has been made. Based on the quality assessment, seven of eight studies were included in meta-analysis. The non-compatible data percentage value for the stop and redirect of the response was 89, the Tau-U value was 90% and the progress rate was 89. Effect size calculations show that the stop and redirect of reaction is effective in reducing oral and motor pressure and behavior in children and adolescents with autism spectrum disorder, and the impact size is medium and high. The findings also show that the stop and re-stop of reaction is a proof-based practice in the oral and motor pressure and reduction of behavior in children and adolescents with autism spectrum disorder.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.176
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi