Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 60
 İndirme 3
Hititlerin Astronomi Bilgisine Ve Hitit Takvimine Bir Bakış
2008
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Ancient societies, in order to record natural phenomena and social events, observed the motions of the celestial bodies. The Anatolian Hittites followed this tradition which they inherited from Mesopotamian culture. They developed certain ideas to explain the natural phenomena they could not fully comprehend. They observed the various natural phenomena including celestial bodies which they believed to reflect the ‘opinions’ of the Gods. The primary sources providing information on the Hittite astrology are the texts on fortune telling and the feast rituals inscribed on the clay tablets excavated at Hattusha, the capital city of the Hittites in Asia Minor. These cuneiform tablets contain astrological omens of Mesopotamian origin regarding the Moon, the Sun and the stars. Celestial observations were important for the Hittites, and they regarded their celestial observations as messages sent by the Gods. The astrological tablets witness that Hittites studied solar and lunar eclipses and interpreted these celestial events as connected to the future of their land and society. Despite the lack of sufficient information on the Hittite calendar, it has been established that it is generally in compliance with those used in Mesopotamia. The Hittite lunar calendar was closely related with seasonal changes and the agricultural life. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.038
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları