Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 2
 Sesli Dinleme 1
Bilişim Çağında Siber Saldırılar Ve Yeniden Bloklaşma
2020
Dergi:  
Dünya İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

21. yüzyılın, iletişim ve bilişim çağına dönüşmesiyle birlikte internet her alanda kendini göstermekte ve her kesimden insan tarafından etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Bu kullanım; bireylerin, kurumların ve devletlerin işlerini kolaylaştırmaktadır. Ancak internetin bu güzel yönünün ardında bir de olumsuz yönü olan siber saldırılar ve siber savaşlar bulunmaktadır. Siber saldırıları, hem bireyler hem örgütler hem de devletler yapabilmektedir. Biz burada bireylerin ve örgütlerin yaptığı saldırılardan ziyade devletlerin diğer devletlere karşı yaptığı siber saldırıları ele alacağız. Bu bağlamda devletlerarası yapılan siber saldırılar, vaka incelemesine tabi tutulacak, soğuk savaş dönemindeki batı ve doğu blokunun benzeri bir bloklaşmanın yeniden oluştuğu gösterilmeye çalışılacaktır. Bu çalışmada önce kısa şekilde; soğuk savaş dönemi bloklaşması, devletlerin neden bloklaştığı sorusunun cevabına, siber saldırıların oluştuğu yer olan internet, siber saldırı, siber savaş ve siber güvenlik konularına değinilecektir. Ardından da, yeniden oluşan doğu - batı bloklaşmasını göstermek amacıyla, Rusya’nın – Estonya, Gürcistan, Hollanda, Ukrayna ve NATO’ya karşı, ABD’nin – İran’ a karşı ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin – Avrupa Birliği, Avustralya ve ABD’ye karşı yaptığı siber saldırıları analiz edeceğiz. Burada amacımız, bu saldırıların sebep sonuç ilişkisini irdelemek değil; Avrupa ve Rusya arasındaki soğuk rüzgârların estiği bu dönemde yeniden oluşan doğu – batı bloklaşmasının siber saldırılarla daha net bir şekilde ortaya çıktığını göstermektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dünya İnsan Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Dünya İnsan Bilimleri Dergisi