Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 87
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Türkiye Bağcılığının Genel Durumu
2015
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

2012 yılı verilerine göre Türkiye, bağ alanlarında dünya genelinde 5. sırada, üzüm üretimde ise 6. sırada yer almaktadır. İstatistiki veriler 1990-2013 yılları arasında Türkiye’nin sahip olduğu bağ alanlarında yaklaşık %20’lik bir azalma olduğunu göstermektedir. Türkiye'de yeni bağ tesis etmek oldukça yüksek maliyetli bir yatırım gerektirmektedir. Ancak Türkiye’nin üzüm üretiminin geliştirilmesine yönelik olarak uygulanan spesifik bir destekleme politikası yoktur. Bununla birlikte ülkede üzüm üreticilerine yönelik bir tarımsal örgütlenme yapısı olmamakla birlikte, üzüm ve üzüm ürünlerinin pazarlanmasına yönelik dış ticaret politikası da bulunmamaktadır. Dolayısıyla böyle bir yapı ülkede bağ alanlarının daralmasına neden olmaktadır. Bu çalışmada dünyada ve Türkiye’de bağ alanları ve üzüm üretimi bakımından son 20 yıllık dönemde geçirmiş olduğu değişim incelenmiş, Türkiye’nin üzüm üretimine katkıları bakımından bölgeler ve iller bazında değerlendirme yapılmış, bağcılığa yansıyan tarımsal destekler birim fiyatlar bazında verilmiş, yeni bağ tesisi kurulumu ve yıllık bağ bakım maliyeti Trakya özelinde değerlendirilmiştir. Çalışma sonunda üzüm üretiminde ülke genelinde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerilerine yer verilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The general situation of Turkey
2015
Yazar:  
Özet:

According to the 2012 data, Turkey is ranked 5th in the world in the fields of bonding and 6th in vineyard production. Statistical data show that between 1990 and 2013 there was a reduction of about 20% in the connectivity areas that Turkey possesses. Building a new connection in Turkey requires a fairly expensive investment. However, there is no specific support policy implemented by Turkey for the development of wheat production. However, although there is no agricultural organizational structure for vineyards in the country, there is no foreign trade policy for the marketing of vineyards and vineyards. Therefore, such a structure causes the narrowing of the connections in the country. In this study, the change that has been undergoing in the past 20 years in terms of the bond areas and vineyard production in the world and in Turkey has been studied, the contribution of Turkey to vineyard production has been evaluated on the basis of regions and provinces, the agricultural support reflecting the bond is given on the basis of unit prices, the establishment of a new bond facility and the annual bond maintenance costs have been evaluated in Trakya. The study ended with proposals for solutions to problems faced throughout the country in wheat production.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 459
Atıf : 1.951
2023 Impact/Etki : 0.423
Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi