Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 27
 İndirme 1
Metil Jasmonat Uygulamaları ve Hasat Dönemlerinin Erik Meyvelerinin Fiziksel, Mekanik ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
2020
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, hasat öncesi erik (Prunus domestica) meyvelerine farklı konsantrasyonlarda (1120 ve 2240 mg L-1) püskürtülen metil jasmonat (MeJA) ve farklı hasat zamanlarının, meyvelerin fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri üzerine olan etkilerini belirlemek için yürütülmüştür. Geometrik ortalama çap, küresellik ve yüzey alanı bakımından en düşük değerler 1120 mg L-1 MeJA uygulamasında görülmüştür. Geometrik ortalama çap, küresellik, yüzey alanı, meyve kütlesi, meyve hacmi, meyve hacim ağırlığı ve yığın hacim ağırlığı değerleri, 4 Eylül hasat döneminde diğer hasat dönemlerine göre daha yüksek sonuç vermiştir. MeJA uygulamalarının b* ve C* renk özellikleri hasat dönemine bağlı olarak artış gösterirken, h° renk özelliği ise azalış göstermiştir. Meyve sap kopma direnci, MeJA dozları artışıyla azalma eğilimi gösterirken, meyve sap kopma kuvveti, meyve sertliği değerleri ile M/FRF değerleri, MeJA 2240 mg L-1‘de, diğer MeJA dozlarına göre daha yüksek bulunmuştur. MeJA uygulamaları ve hasat dönemlerine bakıldığında, kauçuk ve laminant sürtünme yüzeyleri sırasıyla maksimum ve minimum sürtünme katsayısı değerleri vermiştir. pH ve TA değerleri, MeJA uygulamaları ile beraber suda çözünebilir kuru madde (SÇKM) değerleri ise genel olarak artış göstermiştir. Bu yüzden erik meyvesinin taşıma, işleme, depolama ve paketleme sistemleri gibi hasat sonrası teknolojik uygulamaları için, fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri göz önünde bulundurularak tasarlanmalıdır. 

Anahtar Kelimeler:

Methyl Jasmonate Applications and The Impact of Crop Periods on the Physical, Mechanical and Chemical Properties of Erik Fruit
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out to determine the effects of methyl jasmonate (MeJA) sprayed in different concentrations (1120 and 2240 mg L-1) on the fruit pre-coloration (Prunus domestica) and the different time of harvest on the physical, mechanical and chemical characteristics of the fruit. The lowest geometric diameter, globality and surface area values were observed in the 1120 mg L-1 MeJA application. Geometric average diameter, globality, surface area, fruit mass, fruit volume, fruit volume weight and mass volume weight values have given higher results than other harvest periods in September 4. The b* and C* color characteristics of the MeJA applications are increasing depending on the harvest period, while the h° color characteristics are reduced. The fruit seed break resistance tends to decrease with increased MeJA doses, while the fruit seed break strength, the fruit hardness values with M/FRF values, in MeJA 2240 mg L-1, were found higher than the other MeJA doses. With regard to the MeJA applications and harvest periods, rubber and laminate harvesting surfaces have given the maximum and minimum harvesting rate values respectively. The pH and TA values, along with the MeJA applications, and the water-soluble dry substance (SCHM) values have generally increased. Therefore, for post-collection technological applications such as transportation, processing, storage and packaging systems, it should be designed taking into account the physical, mechanical and chemical properties of the grape.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 796
2023 Impact/Etki : 0.13
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi