Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 2
Tropikal ormanlardan Türkiye’ye papağan ticaretinin durumu
2018
Dergi:  
Türkiye Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Papağanlar dünyanın tropikal bölgelerinde doğal yayılış gösteren kuşlardır. CITES Sözleşmesi’ne bağlı olarak uluslararası ticareti yapılmaktadır. Türkiye’de 1982 – 2016 yılları arasında 135 papağan türü ithal ve 40 papağan türü yeniden ihraç edilmiştir. Bu egzotik türlerden ikisi Türkiye’de yayılış göstermeye başlayıp doğada üreme popülasyonu kurmuştur. Dokuz tür, kafes kaçkını olarak doğada görülmüştür. Yabancı türlerin ülkelerin yerli türleri üzerinde olumsuz etkileri olabildiği için doğada üreme popülasyonları kurması istenmeyen bir durumdur. Türkiye'de üreyen popülasyonlar kurmuş olan Yeşil papağan (Psittacula krameri) ve İskender papağanı (Psittacula eupatria)'nın yayılış alanını genişletmemesi için kafes kuşu olarak satışının yasaklanması gerekmektedir. Türkiye’de en çok ithal edilen ve ihraç edilen tür Gri papağan (Psittacus erithacus)’dır. Türkiye’ye ithal edilen bazı türlerde oldukça yüksek birey sayıları tespit edilmiştir. Bu türlerin, doğal yayılış gösterdiği bölgelerde, popülasyonunun azaldığı bilinmektedir. Bu nedenle, Türkiye papağan ticaretine tür temelli olarak kota ve kısıtlamalar getirmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Ormancılık Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 3.240
2023 Impact/Etki : 0.224
Türkiye Ormancılık Dergisi