Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 1
Monascus purpureus’dan Katı Kültür Fermantasyon Yöntemi ile Renk Pigmenti Üretimi
2021
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada katı kültür fermantasyon tekniği ile Monascus purpureus CMU 001 küfünden mikrobiyal pigment üretimi gerçekleştirilmiştir. Substrat olarak bira mayşe atığı ve gofret yaprağı tozu kullanılmış ve en yüksek kırmızı renk pigmenti sentezinin gerçekleştiği fermantasyon koşulları belirlenmiştir. En yüksek pigment üretimi olan 59.55 AU500/g değeri, ilave besin elementi kullanılmadan 1:4 (g/g) oranında karıştırılmış bira mayşe atığı ve atık gofret yaprağı tozu substrat olarak kullanıldığında, optimum koşullar olan %85 başlangıç nem oranında, başlangıç pH 7.5 değerinde, 3 mL aşı hacmi ve 28°C inkübasyon sıcaklığında, fermantasyonun 9. gününde elde edilmiştir. Bu çalışma proses atıkları olan bira mayşe atığı ve gofret yaprağı tozunun katı kültür fermantasyon tekniği ile renk pigmenti üretiminde beraber kullanıldığı ilk çalışmadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Production Of Microbial Pigments By Solid-state Fermentation Technique Using Monascus Purpureus
2021
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Özet:

In this study, microbial pigment was produced by Monascus purpureus CMU 001 by using the solid-state fermentation technique. Brewer’s spent grain and waste wafer sheets were used as a substrate, and process parameters for the best pigment yield were determined. Brewer’s spent grain and waste wafer sheets mixed at a ratio of 1:4 (w/w) gave the highest pigment yield values. Extra nutrients were not used in the fermentation medium. The highest pigment concentration of 59.55 AU500/g was obtained under the optimized process conditions of initial moisture content 85%, initial pH 7.5, inoculum size 3 mL, fermentation temperature 28°C and incubation period 9 days. This was the first study on the use of brewer’s spent grain and waste wafer sheet in microbial pigment production using the solid-state fermentation technique.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik Gıda

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 249
Atıf : 691
2023 Impact/Etki : 0.215
Akademik Gıda