Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
5G İÇ MEKAN UYGULAMALARI İÇİN 3D BASKI VE ALÜMİNYUM KAPLAMA ÇALIŞMASI İLE ÇİFT SIRTLI HORN ANTENİN ÜRETİMİ
2023
Dergi:  
International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry
Yazar:  
Özet:

Antenler, kablosuz haberleşme sistemlerinde en temel bileşenlerden biri olarak yer alırlar. Eklemeli imalat ile üretilen antenler günümüzde geleneksel üretim tekniklerinin sınırlarını aşarak karmaşık ve özel anten yapılarının kolayca oluşturulabilmesini sağlamaktadır. Bu çalışmada eklemeli imalat ile bir çeşit Çift Sırtlı Horn Anten tasarımı ve üretim tekniği önerilmiştir. Anten mikrodalga frekanslarda tasarlandıktan sonra 3 boyutlu yazıcılar kullanarak PLA malzeme ile gerçekleştirilmiş ardından alüminyum folyo kaplanmıştır. Metal yapısı bir konnektörle bağlanarak antenin çalışması sağlanmıştır. Önerilen Çift Sırtlı Horn Anten 2,38-2,85 GHz ile 4,80-5 GHz frekansları arasında iki ayrı rezonansta çalışmaktadır. 2,65 GHz ve 4,9 GHz’deki maksimum anten kazancı sırasıyla 1,7 ve 1,9 dB olarak gerçekleşmiştir. Bu iki rezonans için yarı güç ışıma genişliği (HPBW) 45°’dir. Önerilen horn anten ile başlıca haberleşme bantları olan 2,45 ISM bandı uygulamaları ile 5 GHz altındaki 5G iç mekan (indoor) uygulamaları yapılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Realization Of A Double-ridge Horn Antenna With 3d Printing and Aluminum Coating Study For 5g Indoor Applications
2023
Yazar:  
Özet:

Antennas are among the fundamental components in wireless communication systems. Additive manufacturing allows antennas to go beyond the limitations of traditional production techniques, enabling the easy creation of complex and specialized antenna structures. In this study, a type of Double-Ridged Horn Antenna design and manufacturing technique using additive manufacturing is proposed. After designing the antenna for microwave frequencies, it was fabricated using PLA material with 3D printers and then coated with aluminum foil. The metal structure was connected with a connector to enable the antenna's operation. The proposed Double-Ridged Horn Antenna operates at two separate resonances between 2.38-2.85 GHz and 4.80-5 GHz frequencies. The maximum antenna gain at 2.65 GHz and 4.9 GHz is 1.7 and 1.9 dB, respectively. The half-power beamwidth (HPBW) for these two resonances is 45°. The suggested horn antenna can be used for applications in the 2.45 ISM band and indoor 5G applications below 5 GHz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 263
International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry