Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 19
Azot, Fosfor, Potasyum ve Çinko Eksikliklerinin Mısır Bitkisinin Kök ve Gövde Gelişimi Üzerine Etkileri
2004
Dergi:  
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, önemli bir kültür bitkisi olan mısır (Zea mays L.)’da başlıca makro besin elementlerinden azot, fos-for ve potasyum ile mikro besin elementi çinkonun eksiklik problemlerini saptamak amacıyla yapılmıştır. İki yıllık araştırma sonuçlarına göre, besin elementlerinin eksikliği mısır bitkisinde büyüme ve gelişmeyi genel ola-rak kısıtlamıştır. Ancak birbirleri ile kıyaslandığında incelenen bitki özellikleri üzerinde (bitki boyu, bitkide yaprak sayısı, yaprak eni, yaprak boyu, gövde çapı, gövde ve kök yaş ağırlığı, gövde/kök oranı) eksikliği en fazla etkili olan element azot olmuş bunu sırasıyla fosfor ve potasyum izlemiştir. Çinko eksikliği farklı sonuçlar sergilemiştir. Çinkonun eksikliğinin etkisi bitki boyu, gövde yaş ağırlığı ve gövde/kök oranı bakımından tam besin çözeltisinin sonuçlarına göre olumsuz, bitkide yaprak sayısı, yaprak eni, yaprak boyu ve gövde çapı bakımından tam besin çözeltisinin sonuçları ile aynı, yaş kök ağırlığı bakımından ise tam besin çözeltisinin sonuçlarına göre olumlu olmuştur. Netice olarak, mısır bitkisinin gübrelenmesinde birinci derecede azotun, ikinci derecede de fosforun ve potasyumun ve nihayet çinkonun dikkate alınması gerektiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of The Deficiency Of Nitrogen, Phosphorus, Potassium and Zinc On The Development Of The Root and Stem Of The Corn Plant
2004
Yazar:  
Özet:

This research has been done in order to determine the deficiency problems of nitrogen, phosphorus and potassi-um which are of main macro plant nutrients and of zinc which is main micro nutrient on maize (Zea mays L.). The results of a two-year-research have shown that the deficiency of nutrient elements has restricted the growth and development of the corn plant in general. But, when the nutrients are compared to each other, it has been seen that on the characteristics of the plant examined (plant height, leaf number per plant, leaf width, leaf lenght, the diameter of the stem, fresh stem weight, fresh root weight and the proportion of stem/root) the deficiency of nitrogen has the biggest effect and it has been followed by phosphorus and potassium. The deficiency of zinc has shown differents results. When compared to complete nutrient solutions, the effect of zinc deficiency on plant height, fresh stem weight and the propor-tion of stem/root has been negative; it has been the same on leaf number per plant, leaf width, leaf lenght and the diameter of the stem; and it has been positive on fresh root weight. As a result, as far as the fertilization of corn plant is concorned, the emphasis must be put firstly on nitrogen ferti-lizer, secondly on phosphorus and potassium and then zinc.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences