Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Bazı Dicranum Hedw. Türlerinin Biyokimyasal Özellikleri
2022
Dergi:  
Anatolian Bryology
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, beş farklı Dicranum türünün (D. majus, D. fuscencens, D. polysetum, D. scoparium ve D. tauricum) yağ asidi bileşimleri, yağda çözünen vitaminler, steroller, flavonoidler ve fenolik asit seviyeleri ile DPPH radikal yakalama aktiviteleri incelenmiştir. Yağda çözünen vitaminler, steroller, flavonoidler ve fenolik asitler HPLC ile değerlendirilirken, yağ asidi bileşimleri gaz kromatografisi ile değerlendirilmiştir. Çalışma bulgularına dayanarak, incelenen Dicranum türlerinin düşük düzeyde flavonoidler ve yağda çözünen vitaminler sergiledikleri belirlenmiştir. Fakat incelenen türlerin fenolik asitler açısından yüksek olduğu görülmüştür. Özellikle incelenen türlerin önemli düzeyde gallik asit (52,96-63,1 g/g) ve vanilik asit (11,96-44,83 g/g) içerdiği belirlenmiştir. Sinnamik asit konsantrasyonu ise incelenen örneklerde en düşüktür. Bu çalışmada incelenen türlerin radikal yakalama kapasiteleri 250 µl'de %48,92 ile %86,89 arasında değişmektedir. Ayrıca incelenen türlerin stigmasterol içeriklerinin 35,3 ile 46,05 g/g arasında değiştiği saptanmıştır. En düşük ergosterol ve beta-sitosterol seviyeleri ise D. majus ve D. fuscescens'te bulunmuştur. Yağ asidi bileşimi sonuçlarına göre; oleik asit (C18:1 n9), linoelik asit (C18:2 n6) ve -linolenik asit (C18:3 n3)'ün baskın doymamış yağ asitleri, palmitik asit (C16:0) ve behenik asit (C22:0) ise başlıca doymuş yağ asitleridir.

Anahtar Kelimeler:

The Biochemical Properties Of Some Species Of Dicranum Hedw.
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the fatty acid compositions, lipid-soluble vitamins, sterols, flavonoids, and phenolic acid levels, as well as the DPPH radical scavenging activity of five different Dicranum species (D. majus, D. fuscencens, D. polysetum, D. scoparium and D. tauricum) were examined. While lipid-soluble vitamins, sterols, flavonoids, and phenolic acids were evaluated by HPLC, fatty acid compositions were assessed by gas chromatography. Based on study findings, it was determined that the examined Dicranum species exhibit low levels of flavonoids and lipid-soluble vitamins. However, it was seen that the species under study were high in terms of phenolic acids. Particularly, it was determined that the examined species have substantial levels of gallic acid (52.96-63.1 g/g) and vanilic acid (11.96-44.83 g/g). Cinnamic acid concentration was lowest in the examined samples. The radical scavenging capacity of the examined species was found to range from 48.92% to 86.89% in 250 µl in this study. Additionally, it was discovered that the investigated species' stigmasterol contents ranged from 35.3 to 46.05 g/g. The lowest levels of ergosterol and beta-sitosterol were discovered in D. majus and D. fuscescens. Based on the results of fatty acid composition, it was discovered that oleic acid (C18:1 n9), linoelic acid (C18:2 n6), and -linolenic acid (C18:3 n3) were the predominant unsaturated fatty acids and that palmitic acid (C16:0) and behenic acid (C22:0) was the major saturated fatty acid.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Anatolian Bryology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 98
Atıf : 228
2023 Impact/Etki : 0.516
Anatolian Bryology