Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Sınıf Öğretmenlerinin Pandemi Döneminde Çevrimiçi Canlı Derslere Yönelik Motivasyon Düzeylerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

“Sınıf Öğretmenlerinin Pandemi Döneminde Çevrimiçi Canlı Derslere Yönelik Motivasyon Düzeylerinin İncelenmesi” Tezsiz Yüksek Lisans Dönem Projesinden üretilmiştir (Dumlupınar üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (2021). Çalışma ile, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İzmir ilinde resmi ve özel okullarda görev yapan sınıf öğretmenlerinin pandemi sürecinde çevrimiçi canlı derslere yönelik motivasyon düzeylerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Yürütülen bu çalışmada salgın sürecinde sınıf öğretmenlerinin çevrimiçi canlı derslere yönelik motivasyonları ele alan bir çalışmaya rastlanmamıştır. Mevcut çalışma ile alan yazın açısından farklı bakış açısı sunulacağı düşünülmektedir. Sınıf öğretmenlerinin pandemi döneminde çevrimiçi canlı derslere yönelik motivasyon düzeylerinin incelenmesi üzerine yapılan bu çalışma İzmir ilinde resmi ve özel okullarda görev yapmakta olan 106 sınıf öğretmeni ile 2021 Temmuz-Ağustos aylarında nitel bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda bahse konu olan öğretmenlere uygulanan anket formu iki bölümden oluşturulmuştur. Birinci bölümde araştırmanın bağımsız değişkenlerini oluşturan öğretmenlerin demografik bilgilerini ve meslekleri ile ilgili bilgilerini belirtebilecekleri sorulara, ikinci bölümde ise öğretmenlerin motivasyonlarını ölçmek için “İçsel ve Dışsal Motivasyon Ölçeği” maddelerine yer verilmiştir. Google Form ile elde edilen veriler SPSS paket programı ile analiz edilmiştir. Yapılan çalışma sonucunda öğretmenlerin içsel motivasyonlarının (X̄ =4,19), dışsal motivasyonlarından yüksek olduğu (X̄ =3,29) genel motivasyon düzeylerinin ise orta düzeyde olduğu (X̄ =3,63) belirlenmiştir. Ayrıca öğretmenlerin motivasyon düzeylerinin cinsiyet, medeni durum, çocuk sayısı, görev yapılan okul bakımından farklılaşmadığı (p>0,05) yaş, mesleki kıdem bakımından farklılaştığı belirlenmiştir (p<0,05).

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 2.197
2023 Impact/Etki : 0.162
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi