Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
A MIXED INTEGER PROGRAMMING METHOD FOR MULTI-PROJECT RESOURCE LEVELING
2020
Dergi:  
Journal of Construction Engineering, Management & Innovation
Yazar:  
Özet:

In the implementation of construction projects, efficient resource planning plays a prominent role for developing cost-efficient solutions. Therefore, the decision makers should level the project resources with respect to the planned project schedule to reduce the project costs. In general, they usually focus on each project separately to optimize the project’s resource usage according to the intended resource objective function of the resource leveling problem. However, in real life, multiple projects with shared resources may be executed simultaneously. Hence, separate evaluations of resource leveling problem for each project may result in sub-optimal solutions due to negligence of the effects of the shared resources for the projects. Therefore, the projects using shared resources should be leveled together to reach the global optimum solution. In this study, an optimization model is developed using Mixed Integer Programming (MIP) to minimize peak requirements of different resource types in multiple construction projects. The performance of the proposed model is tested with four case study projects with different project settings. The solutions that are achieved with the proposed method are compared with the optimum solutions of the traditional leveling models which optimize the resource usage for each project separately. The results show that the proposed method considerably improves portfolio performance compared to the results of the traditional method based on separate leveling of projects.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Construction Engineering, Management & Innovation

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Construction Engineering, Management & Innovation