Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 54
 İndirme 14
ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE ENTEGRE RAPORLAMADA ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANALİZİ
2021
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşmeyle birlikte bilgi kullanıcılarının istekleri de değişime uğramıştır. Bilgi kullanıcıları işletmelerden yalnızca finansal bilgileri değil, sosyal ve çevresel performanslarına ait bilgileri de talep etmeye başlamıştır. İşletmeler de bu değişimin getirdiği gereklilik konusunda finansal bilgileri içeren finansal tabloların hazırlanmasının yanında finansal olmayan bilgileri de içeren raporlar yayınlamaya başlamışlardır. Hem finansal hem de finansal olmayan bu bilgilerin birlikte üretildiği entegre raporlama ise bu isteğe cevap niteliğindedir. Bu çalışmada da işletmelerin hazırlamış oldukları entegre raporların çevresel boyutlarının incelenmesi amaçlanmıştır. Türkiye’de çimento sektöründe faaliyette bulunan ve entegre rapor hazırlayan 4 firma çalışmaya dahil edilmiştir. Bu firmaların hazırladıkları entegre raporların çevresel boyutları, GRI G4 standartlarına göre incelemeye tabii tutulmuştur. Çalışma sonucunda, Türkiye’de çimento sektöründe faaliyette bulunan ve entegre rapor yayınlayan firmaların genel olarak hazırladıkları entegre raporların çevresel boyutlarında sundukları bilgilerin GRI G4 unsurlarının gereklilikleri ile uyumluluk gösterdiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE ENTEGRE RAPORLAMADA ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANALİZİ
2021
Yazar:  
Özet:

With the globalization, the needs of the information users have also changed. Information users have begun to request from not only financial information, but also information about their social and environmental performance. Companies have also started to publish reports containing non-financial information as well as the preparation of financial statements on the need for this change. The integrated reporting in which both financial and non-financial information is produced together is in response to this request. This study also aims to examine the environmental dimensions of the integrated reports that enterprises have prepared. In Turkey, four companies that are active in the cement industry and preparing an integrated report have been involved in the work. The environmental dimensions of the integrated reports prepared by these companies were to be examined according to the GRI G4 standards. The study found that the information they provide in the environmental dimensions of the integrated reports generally prepared by the companies operating in the cement sector in Turkey and publishing integrated reports is in accordance with the requirements of the GRI G4 elements.

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.814
2023 Impact/Etki : 0.403
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi