Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
Nesnelerin İnterneti Teknolojisinde Güvenli Veri İletişimi - Programlanabilir Fiziksel Platformlar Arasında WEP Algoritması ile Kriptolu Veri Haberleşmesi Uygulaması
2016
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Günümüzde geliştirilen yüksek teknolojili cihazlar modern toplumların vazgeçilmez değerleri arasındadır. Günlük ihtiyaçlarımızın birçoğunda kullandığımız bu teknolojiler hayatımızı oldukça kolaylaştırmaktadır. Bu cihazların çoğu birbirinden bağımsız olarak çalışmaktadır. Son yıllarda Nesnelerin İnterneti (Internet of Things - IoT) teknolojisi ile birlikte günlük hayatta kullandığımız tüm cihazların birbiri ile haberleşerek akıllı bir haberleşme ekosistemi oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda, IoT ekosisteminde bulunan internet üzerinde herhangi iki farklı yerel ağa bağlı, programlanabilir mikrodenetleyiciler arasında kriptolu veri haberleşmesi gerçekleştirilmiştir. Kullanılan bu programlanabilir mikrodenetleyicilere IO(Input-Output) arayüzü üzerinden her türlü cihaz bağlanabilmekte ve kontrol edilebilmektedir. Yerel ağda bulunan cihaz üzerinden uzak ağa veri gönderilmek istenildiğinde, cihaz veriyi şifreler ve internet üzerinden karşıdaki yönlendiriciye gönderir. Yönledirici veriyi kendi ağında bulunan programlanabilir cihaza yönlendirir. Programlanabilir cihaz ise şifreli veriyi çözerek kendi yerel ağında bulunan bilgisayara iletir. Bu işlemin gerçekleşebilmesi için gerekli port yönlendirme ve NAT ayarları hem yönlendiricleri hem de cihazlar üzerinde gerçekleştirilmelidir. Oluşturulan bu sistemin avantajı, cihazın IP filtrelemesi yaparak dışarıdan gelecek saldırılara karşı duyarlı olması ve paket içeriğini şifrelediği için veri bloğu okunsa dahi içerikten bir anlam çıkartılamamasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 938
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences