Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kadın Eğitim Yöneticilerinin Kariyer İlerlemeleri Konusunda Örgütsel Engel Algıları
2021
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan araştırmanın amacı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) eğitim kurumlarında görev yapmakta olan kadın yöneticilerin toplumsal cinsiyet eşitliğine göre kadın rollerinin kariyerlerini etkileyip etkilemediğine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi ve olası kariyer engelleri ile baş edebilme stratejilerine ilişkin algılarının incelenmesini amaçlamaktadır. Nitel araştırma deseni kullanılan bu çalışmada katılımcılar ile yarı yapılandırılmış odak grup görüşmesi yapılmıştır. Bu çalışmada seçilen örneklem rastgele örnekleme modeli ile seçilmiştir. Çalışma kapsamında, Lefkoşa ilçe sınırı içerisindeki toplam 21 kadın eğitimci ile görüşülmüştür. Bu çalışmada, katılımcıların % 57.14 ‘ü (N=12) aile içindeki kadın rolünün kariyerini etkilemediğini belirtmiştir. Bununla birlikte, katılımcılar kariyer gelişimlerinin makam sıralaması üzerindeki erkek egemen yapılanmanın kariyer gelişimi üzerinde bir etkisi olmadığını %71.43 (N=15) ve üst makamlara atanmalarında bir engel teşkil etmediğini %76.19 (N= 16) belirtmişleridir. Buna karşın, katılımcılar, kariyer gelişimleri sürecinde karşılaştıkları kariyer engelleri ile cinsiyet eşitliği yaklaşımı, empati, sabır, akılcı kararlar, karşı cinsleri ile birlik ve beraberlik, haklarının farkında tavır ile baş edebilmişlerdir. Sonuç olarak katılımcılar, genel olarak kadın rolüne karşı bir ön yargı olduğundan fakat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kadına karşı bir ön yargı olmadığını belirtmişlerdir %66.67 (N=14).

Anahtar Kelimeler:

Perceived Organizational Barriers Of Female Education Administrators About Their Career Progression In Turkish Republic Of Northern Cyprus
2021
Yazar:  
Özet:

The study seeks to investigate the perceived organizational barriers on women career progression in Turkish Republic of Northern Cyprus (TRNC). A descriptive survey was carried out in an attempt to examine the barriers that female face in educational organizations when trying to empower their careers. The sample of the study were composed 21 women who were selected randomly. The data were collected using quantitative research model. Descriptive statistics and analysis of variance were used to explain the results. The results revealed that the female education administrators career advancement was not affected by biological make up of female in family live % 57.14 (N=12) and female education administrators perceived their career progression to be not affected by male dominated hierarchies in the workplace %71.43 (N=15). In addition, the biological make up of women was not block from any promotions while female moving up the senior positions in the workplace %76.19 (N= 16). However, the results revealed that female education administrators face with career barriers during their career advancement % 76.19 (N=16). The results revealed that female education administrators overcame challenges in their career progression while they persisted in gender equality, empathy, patience, responsible decision making, collaboration and Corporation with men and seeking legal right in the workplace. In addition, the participants stated that there was no prejudice about female biological make up against of female career progressions in the educational organizational settings of TRNC %66.67 (N=14). However, female education administrators need organizational support in TRNC. They should confront the challenge and responsibility of identifying work-live balance requirements which should provide adequate opportunities with male education administrators.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.173
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi