Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 84
 İndirme 12
REKLAMLARDA KORKU VE TİKSİNTİ ÇEKİCİLİĞİNİN KULLANIMI REXONA “SARI LEKELERE SON” REKLAM FİLM ANALİZİ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Reklam, tüketicilerle iletişim kurmanın en etkili yollarındandır. Özellikle rekabet çağında tüketicilere ulaşmak için kullanılan önemli bir pazarlama iletişim aracı olarak görülmektedir. Günümüzde tüketicilerin dikkatini çekmek, gittikçe artan rekabet ve sunulan mesajlar nedeniyle oldukça zordur. Dolayısıyla markalar reklam çalışmalarında pozitif veya negatif duygu çekicilik unsurlarından yararlanmaktadırlar. Pek çok tüketicinin satın alma kararları duygusaldır ve bir marka hakkındaki duyguları, markanın özellikleriyle ilgili bilgiden daha önemli olabilmektedir. Bu bağlamda reklam çalışmalarında ağırlıklı olarak coşku, cinsellik, mizah gibi pozitif duygu çekicilik unsurları kullanılmaktadır. Ancak reklamlar bazen bu duygusal tepkiyi uyandırmak için korku, tiksinti gibi negatif duygu çekiciliklerini de kullanmaktadır. Böylece reklamlarda sunulan negatif durumu, tehdidi ortadan kaldırmak için tüketicilerden ürünü satın aldırmaya yönelik adımlar atılması beklenmektedir. Bu bağlamda, bu çalışmada negatif duygu çekicilik unsurlarından korku ve tiksinti çekiciliği kavramları incelenmiş ve ardından hem korku hem de tiksinti çekiciliğinin bir arada kullanıldığı Rexona “Sarı Lekelere Son” reklam filmi analiz edilmiştir. Çalışmada araştırma yöntemi olarak içerik çözümlemesi kullanılmıştır

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.839
Journal of Social and Humanities Sciences Research