Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Makine Öğrenimi Kullanarak Aylık Akarsu Akışı Tahmini
2020
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Nehir akımı tahmini herhangi bir havzadaki su kaynaklarının planlanması, dizaynı ve yönetiminde oldukça önemli rol oynamaktadır. Doğru nehir akımı tahmini su kaynakları sistemlerinin teknik ve ekonomik açıdan daha yararlı tasarlanmasını sağlamaktadır. Bu çalışmada, farklı makine öğretisi algoritmaları Çoruh havzasındaki aylık nehir akımlarının modellenmesinde kullanılmıştır. Bu amaç için, Destek Vektör Makineleri (SVM), Adaptif Yükseltme (AdaBoost), K En Yakın Komşular (KNN) ve Rassal Ormanlar ve makine öğretisi algoritmaları kullanılmış ve karşılaştırılmıştır. Kullanılan modellere ait test skoru sonuçlarına göre Random Forest based modeli diğer modellere göre daha iyi sonuç vermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Monthly Streamflow Forecasting Using Machine Learning
2020
Yazar:  
Özet:

Streamflow forecasting holds a vital role in planning, design, and management of basin water resources. Accurate streamflow forecast provides a more efficient design of water resources systems technically and economically. In this study, various machine learning algorithms were used to model monthly streamflow data in the Coruh river basin, Turkey. For modeling, Support Vector Machines (SVM), Adaptive Boosting (AdaBoost), K-Nearest Neighbours (KNN) and Random Forest algorithms were considered and compared. Based on the test scores of the considered models with the hyperparameters, Random Forest based model outperforms all other models.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.097
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi