Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 7
POSTMODERN SİNEMADA METİNLERARASILIK, PASTİŞ VE PARODİ
2022
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Postmodernizm 1960’lı yılların ikinci yarısında ortaya çıkmış bir kuramdır. Postmodernizm modernizme ve onun ideallerine bir tepki olarak ortaya çıktı. 1970’li yıllara gelindiğinde postmodern kuramın üzerinde yükseldiği postmodern estetik mimarlıktan resime, edebiyattan sinemaya kadar sanatın hemen her alanda hissedilir oldu. Bu estetik, modern estetikten kökten bir kopuşu vaat ediyordu ve bu kopuş en çok görsel sanatlarda, özellikle de sinemada, belirginlik kazandı. Postmodern estetiğin sinemadaki yansımalarına baktığımızda bu estetiğin özellikle şu üç öğe üzerinde yükseldiğini görüyoruz: Metinlerarasılık, pastij ve parodi. Bu çalışma bu üç öğeyi belirli filmler ve yönetmenler üzerinden ele almaktadır. Çalışma postmodern sinemada metinlerarasılık, pastiş ve parodi olgularını tanımlayıcı yöntem kullanarak eleştirel bir perspektif içerisinde incelemektedir. Makalede pastiş ve parodi ayrımı ile birlikte metinlerarasılığın modern ve postmodern sinemada nasıl kullanıldığı da analiz edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Intertextuality, Pastiche and Parody In Postmodern Cinema
2022
Yazar:  
Özet:

Postmodern theory is a theory that emerged in the second half of the 1960s. This theory was born as a reaction to modernity and its ideals. By the 1970s, postmodern aesthetics, on which postmodern theory was based, began to be felt in almost every field of art, from architecture to painting, from literature to cinema. This aesthetic promised a fundamental break with modern aesthetics, and this break was most evident in the visual arts, especially in cinema. When we look closely at the reflections of postmodern aesthetics in cinema, we see that this aesthetic has developed especially with the following three elements: Intertextuality, pastiche, and parody. This study deals with these elements through specific films and directors. The study examines intertextuality, pastiche and parody in postmodern cinema using descriptive research methodology in a critical perspective. While examining the difference between pastiche and parody, it will be studied how intertextuality along with pastiche and parody are used in both modern and postmodern cinema.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.754
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute