Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 46
 İndirme 9
Okullarda Hayat Boyu Öğrenme Kültürüne İlişkin Öğretmen Algıları
2020
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı okullarda hayat boyu öğrenme kültürünü ilişkin öğretmen algılarını belirlemektir. Araştırma tarama modelinde desenlenmiş olup çalışma grubunu, Sivas il merkezinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlerden random örnekleme yöntemiyle belirlenen 479 öğretmen oluşturmaktadır. Veri toplama aracı okullarda hayat boyu öğrenme kültürü ölçeği (OHBÖKÖ) araştırmacılar tarafından geliştirilmiş olup 6 boyut ve 34 maddeden oluşmaktadır. Araştırma bulgularına göre öğretmenler yabancı dilde iletişim yeterliği boyutunu “ne katılıyorum ne de katılmıyorum” düzeyinde algılarken diğer boyutları “katılıyorum” düzeyinde algılamışlardır. Öğretmen algılarında cinsiyet ve öğrenim durumu değişkenlerine göre anlamlı farklılıklara rastlanmamıştır. Ancak kıdem, branş ve okul türü değişkenlerinde göre anlamlı farklılıklar saptanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre hayat boyu öğrenme kavramının okul kültürünün bir parçası haline getirilmesinde hayat boyu öğrenme yeterliliklerinin okul çapında yaygın hale getirilmesi gerektiği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Perceptions of Lifelong Learning Culture in Schools
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to identify teachers' perceptions about the culture of lifelong learning in schools. The research is designed in the scan model and the work group is composed of 479 teachers identified by random sampling method from teachers who work in primary, secondary and high school in the center of the province of Sivas. The data collection tool is developed by researchers on the lifelong learning culture scale (OHBÖKÖ) in schools and consists of 6 dimensions and 34 articles. According to the research findings, teachers perceived the dimension of communication skills in foreign language at the level "I do not agree or do not agree" while the other dimensions perceived at the level "I do not agree". There were no significant differences in the teachers' perceptions in terms of gender and learning status. However, there are significant differences in age, branch and school type variations. According to the results of the research, it can be said that the concept of lifelong learning should be made part of the school culture and that the lifelong learning skills should be widespread throughout the school.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 736
Atıf : 5.175
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi