Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Effects of Sunflower Oil Replacement by Acidulated Sunflower Soapstock Oil on Performance, Egg Quality and Fatty Acid Composition of Laying Hens
2005
Dergi:  
Tavukçuluk Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yumurta tavuğu yemlerinde ayçiçek yağı yerine ayçiçek asit yağı kullanımının verim kriterleri ve yumurta kalitesi üzerine etkilerini saptamak amacıyla yürütülen bu çalışma, 52 haftalık yaşta 270 adet ATE-K kahverengi yumurta tavuğu ile, 11 hafta sürdürülmüştür. Tavuklar, her biri 9 tavuk içeren, 6 tekerrürlü 5 gruba tesadüfi olarak dağıtılmışlardır. Araştırmada, kontrol yeminde % 4 düzeyinde yer alan ayçiçek yağının, sırasıyla, % 25, 50, 75 ve 100’ü düzeylerinde ayçiçek asit yağı ikame edilmesiyle oluşturulan rasyonlar karşılaştırılmıştır. Tüm rasyonlar 2752 kcal/kg ME ve %16 ham protein içerecek şekilde, izokalorik ve izonitrojenik olarak hazırlanmıştır. Ayçiçek yağı yerine % 25 ve daha yüksek düzeylerde ayçiçek asit yağı ikamesi yumurta verimi ve günlük yumurta üretim miktarını önemli düzeyde (P<0.05) arttırmıştır. Yumurta ağırlığı, yem tüketimi, yemden yararlanma ve canlı ağırlık değişimi, muamelelerden önemli düzeyde etkilenmemiştir. Yumurta kırılma mukavemeti (P<0.05), kabuk oranı (P<0.05) ve Haugh birimi (P<0.001) artan ayçiçek asit yağı oranına paralel olarak olumsuz yönde etkilenirken; yumurta sarısı renginde iyileşme (P<0.001) gözlenmiştir. Araştırmadan elde edilen veriler ayçiçek yağı yerine, ayçiçek asit yağının yumurta tavuklarında performansı olumsuz etkilemeksizin alternatif enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini göstermektedir. Ayrıca, asit yağ miktarının artışıyla, özellikle yumurta sarısının oleik asit bakımından zenginleştiği de dikkate alınmalıdır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Tavukçuluk Araştırma Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 157
Atıf : 91
Tavukçuluk Araştırma Dergisi