Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Türkiye'deki Carlina L. (Asteraceae) cinsine ait taksonların moleküler filogenetik analizi
2024
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Asteraceae, doğal kimyası, çiçeklenme morfolojisi ve habitata uyumu açısından kozmopolit bir familyadır. Çok sayıda taksonomik ve yeni moleküler filogenetik çalışma olsa da, Asteraceae familyasının ataları tam olarak tanımlanmamıştır. İncelenen çalışma materyali, Carlina L., Asteraceae'nin Cichorioideaea alt familyasına ait Cardueae kabilesinin bir üyesidir. Carlina cinsi, Türkiye Florasında C. lanata, C. vulgaris, C. tragacanthifolia, C. biebersteinii, C. intermedia, C. oligocephala, C. involucrata subsp. libanotica, C. corymbosa, C.graeca ile temsil edilir. Bu çalışmada, Türkiye'de doğal yayılış gösteren Carlina cinsinin moleküler filogenetik analizi yapılmıştır. DNA izolasyonu fenol-kloroform-izoamilalkol kullanılarak yapıldı. Moleküler markör olarak nükleer ribozomal DNA'nın (nrDNA) ITS (Internal Transkripsiyonlu Bölge) ve kloroplast DNA sekanslarının trnL-F (Transfer RNA kodlama) bölgesi kullanıldı. İç grup taksonu olarak Carlina, dış grup taksonu olarak Cardopatium, Atractylis ve Carthamus seçilmiştir. Türkiye'de yayılış gösteren Carlina cinsine ait taksonlar, maksimum parsimoni kriteri ile Branch-and-Bound algoritması kullanılarak filogenetik olarak analiz edilmiştir. 952 en iyi parsimoni ağacı kullanılarak veri seti analizi yapılmıştır. Bir ağaç topolojisi en güvenirlikte ve dallar güçlü bir şekilde Bootstrap desteğine sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

Molecular Phylogenetic Analysis Of The Taxa Belonging To The Genus Carlina L.(asteraceae) In Turkey
2024
Yazar:  
Özet:

Asteraceae, is a cosmopolitan family in terms of natural chemistry, flowering morphology, and adaptation to habitat. Even if there are numerous taxonomic and new molecular phylogenetic studies, the ancestors of the Asteraceae family are not well defined. Study material under consideration, Carlina L., is a member of the tribe Cardueae which belong to Cichorioideaea subfamily of the Asteraceae. The genus Carlina is represented by C. lanata, C. vulgaris, C. tragacanthifolia, C. biebersteinii, C. intermedia, C. oligocephala, C. involucrata subsp. libanotica, C. corymbosa, C.graeca in The Flora of Turkey. In this study, molecular phylogenetic analysis of the genus Carlina, which has a natural distribution in Turkey, has been made. The DNA isolation was performed using phenol- chloroform- isoamylalcohol. ITS (Internal Transcribed Region) of the nuclear ribosomal DNA (nrDNA) and the trnL-F (Transfer RNA coding) region of the chloroplast DNA sequences were used as molecular markers. Carlina was selected as ingroup taxon and Cardopatium, Atractylis and Carthamus were outgroup taxa. Taxa belonging to the genus Carlina distributed in Turkey were analyzed phylogenetically using Branch-and-Bound algorithm with maximum parsimony criterion. Data set analysis using 952 best parsimony trees was made. One tree topology was the most reliable and clads have strongly Bootstrap support.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 874
Atıf : 2.446
2023 Impact/Etki : 0.115
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi