Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 4
Isparta Tüfünün Puzolanik Özelliklerinin Araştırılması
2020
Dergi:  
Teknik Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet: Bu çalışmada Güneybatı Anadolu’da Isparta Burdur şehir merkezleri arasında bulunan Gölcük volkanizmasına ait Gelincik köyündeki (Isparta-Türkiye) volkanik tüflerin puzolanik özellikleri araştırılmıştır. Puzolonik maddeler kendi başlarına hidrolik bağlayıcı özelliğine sahip olmadıkları halde belirli bir incelikte öğütüldüklerinde nemli ortamda ve normal sıcaklıkta kalsiyum hidroksitle tepkimeye girerek bağlayıcı özellikte bileşikler oluşturan doğal veya yapay malzemeler olarak tanımlanmaktadır. Ortak özellikleri, SiO2 ve Al2O3 içermeleridir. Puzolanlar hem doğrudan çimento üretiminde hem de betonda mineral katkı maddesi olarak kullanılırlar. Betonda çimentodan belli oranlarda eksiltilerek kullanılmaktadırlar. Böylelikle betonda kullanılan çimento miktarında azalma olmaktadır. Bu da hem ekonomik hem de çevresel açıdan fayda sağlayan bir durumdur. Beton üretiminde çimentonun payı ekonomik olarak oldukça yüksektir. Ayrıca çimento üretimi karbon ayak izi yüksek bir sektördür. 2013 yılında toplam küresel CO2 emisyon miktarı 36 milyar tondur. Bunun yaklaşık % 29'unun çimento endüstrisinden kaynaklı olduğu bilinmektedir. Ülkemiz çimento üretiminde Avrupa ülkeleri arasında ilk sıradadır. Bu nedenle çimento tüketim ve üretim miktarlarının azaltılması hem ülkemiz açısından hem de küresel ölçekte önem arz etmektedir. Bu kapsamda Gölcük volkanizmasına ait Gelincik köyündeki volkanik tüflerin betonda kullanılabilmesi için puzolanik özellikleri araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Exploring the Puzolanic Characteristics of the Isparta Gun
2020
Yazar:  
Özet:

Summary: In this study, the puzolanic characteristics of the volcanic weapons in Gelincik village (Isparta-Turkey) belonging to the Gölcük volcanization located between the city centers of Isparta Burdur in southwestern Anadolu were investigated. Puzolonic substances are defined as natural or artificial substances that form compounds in binding properties while not having hydraulic binding properties in a particular thinness when in a moist environment and at a normal temperature reacting with calcium hydroxide. The common features are SiO2 and Al2O3. Puzolans are used both directly in cement production and as mineral additives in concrete. They are used in concrete cement in certain proportions. This reduces the amount of cement used in concrete. This is both economic and environmentally beneficial. The percentage of cement in the production of concrete is economically quite high. Also, cement production is a high carbon footprint industry. The total global CO2 emissions in 2013 amounted to 36 billion tons. It is known that about 29% of this is derived from the cement industry. Our country is in the first place among European countries in cement production. Therefore, the reduction of cement consumption and production amounts are of importance both in our country and globally. In this context, the Puzolanic characteristics have been studied for the use of volcanic weapons in the Gelincik village of Gölcük volcanization in concrete.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Teknik Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 254
Atıf : 876
2023 Impact/Etki : 0.2
Teknik Bilimler Dergisi