Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 22
İstanbul Tarihi Yarımada Peyzaj Düzenlemelerinde Kullanılan Odunsu Bitkiler Üzerine Bir Araştırma
2016
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İstanbul tarihi yarımada’da yürütülen bu çalışmada; öncelikle park, meydan, cami bahçesi, saray bahçesi ve botanik bahçesi gibi farklı özelliklerdeki örnek alanlarda mevcut odunsu bitki taksonları tespit edilmiştir. Toplam 7 örnek alanda yürütülen çalışmada, yerinde inceleme, fotoğraflama, örnek toplama ve tespit çalışmaları yapılmıştır. Tespit edilen odunsu bitkilerin bulundukları familyalara göre dağılımları ve cins-tür bazında yoğunlukları SPSS analiz programı ile değerlendirilmiştir. Ayrıca her bir bitki taksonunun bu bölgedeki kullanım yoğunlukları, örnek alanlarda bulunma durumlarına göre belirlenmiştir. Mevcut bitki taksonlarının bulunduğu yerin ekolojik yapısı ile uyumunu belirlemek üzere, Schroeder (1976) tarafından geliştirilen “bitkilerin yayılış alanı formülü”nden yararlanılarak bir değerlendirme yapılmıştır. Çalışmada elde edilen sonuçlara göre; İstanbul tarihi yarımada peyzaj düzenleme alanlarında bitki tür çeşitliliği açısından toplam 189 odunsu takson ile önemli bir değerde olduğu, egzotik bitkilerin kullanımının bu bölgede oldukça yoğun olduğu ve bazı taksonların da ekolojik açıdan bu bölgede kullanımının uygun olmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A research on wood plants used in landscape arrangements in Istanbul's historical half
2016
Yazar:  
Özet:

In this study carried out in the historic hemisphere of Istanbul; first and foremost, there have been identified existing wooden plant taxons in different features such as parks, challenges, mosque gardens, palace gardens and botanical gardens. In a total of 7 sampling fields, research, photography, sampling and detection work were carried out on the site. The distribution and intensity of the detected wooden plants according to the families in which they are located and on the basis of gender-type were assessed by the SPSS analysis program. In addition, the intensity of use of each plant taxon in this area is determined according to the conditions of presence in the sample areas. To determine the compatibility of the existing plant taxons with the ecological structure of the place where the plant is located, a evaluation was made using the "plants' spread area formula" developed by Schroeder (1976) to determine the ecological structure of the place where the plant is located. According to the results obtained in the study; in the historic region of Istanbul the landscape arrangement areas are significant with a total of 189 wooden taxons in terms of plant species diversity, the use of exotic plants is quite intense in this region and some taxons are also not ecologically suitable for use in this region.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.474
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi