Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 52
 İndirme 17
Mesut Özil’in Uygur Türkleriyle İlgili Sosyal Medya Paylaşımının Ardından Çıkan Haberlerin Söylem Analizi
2020
Dergi:  
Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)
Yazar:  
Özet:

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Uygur Türklerine ve farklı dini inançlara sahip olan insanlara karşı yapılan uygulamalar zaman zaman dünya kamuoyunun gündemini meşgul etmektedir. Çin Devleti’nin "terörü ortadan kaldırmak” amacıyla Sincan bölgesinde yaşayan 10 milyondan fazla Müslüman Uygur ve Kazak kökenli kişiyi etnik ve dini sebeplerle kendi rızası dışında birtakım yüksek güvenlikli kamplarda tutarak sistemli bir beyin yıkama işlemi gerçekleştirmeye çalıştığı ifade edilmektedir. Çin’in Uygur Türklerine yönelik uygulamış olduğu bu politika İngiltere Premier Lig’in en önemli takımlarından biri olan Arsenal’da forma giyen Mesut Özil’in sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla yeniden gündeme gelmiştir. Özil paylaşımında Çin'in bir yandan Uygur Türklerine yönelik yapmış olduğu insan hakları ihlallerini diğer yandan ise bu durum karşısında sessiz kalan Müslüman dünyasına tepki göstermiştir. Bu çalışmanın amacı dünyaca ünlü bir futbolcu olan Mesut Özil’in Uygur Türkleriyle ilgili sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımın ve bu paylaşım sonrasında yaşananlarla ilgili olayları tematize eden haberlerin Almanya, İngiltere ve Türkiye’nin en önemli medya kuruluşları arasında yer alan Deutsche Welle, BBC ve TRT Haber’de nasıl sunulduğunu belirlemektir. Bu kapsamda konuyla ilgili haberler Deutsche Welle, BBC ve TRT Haber’in resmi web sitelerinde taranmış ve ulaşılan haberler van Dijk’in eleştirel söylem analizi yöntemiyle incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Messut Özil's Social Media Sharing Related to Uyghur Turks
2020
Yazar:  
Özet:

The practices against the Uyghur Turks and people with different religious beliefs living in the Sincan Uyghur Autonomous Region of China are occasionally concerned with the agenda of the world public. According to the report, the Chinese state is trying to carry out a systematic brainwashing process by keeping more than 10 million Muslim Uyghur and Kazakh people living in the Sincan region for ethnic and religious reasons in a number of high-security camps outside their consent. This policy that China applied to the Uyghur Turks has been re-established by the sharing that Mesut Özil, who formed in Arsenal, one of the important teams of the UK Premier League, made from the social media account. In its sharing, the human rights violations that China has committed against Uyghur Turks on the one hand, on the other hand, has reacted to the Muslim world that has remained silent in this situation. The aim of this study is to determine how the social media sharing that a world-famous footballer, Mesut Özil, has made about the Uyghur Turks, and how the news on the events related to the events that occur after this sharing are presented in the Deutsche Welle, BBC and TRT News, which is among the major media organizations of Germany, Britain and Turkey. In this context, the news on the subject was scanned on the official websites of Deutsche Welle, BBC and TRT News and the news obtained was studied by Van Dijk’s critical speech analysis method.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 420
Atıf : 1.756
2023 Impact/Etki : 0.294
Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (UKSAD)