Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Ebeveyn ve Çocuk Dental Anksiyete İlişkisinin Değerlendirilmesi
2024
Dergi:  
Sağlık Bilimlerinde Değer
Yazar:  
Özet:

Dental anksiyete genel anksiyetenin özel bir şeklidir ve fizyolojik, bilişsel, davranışsal komponentler içermektedir. Belirgin stres veya kaçınma ile sonuçlanan, dental uyaran ve prosedürlere karşı duyulan kaygı olarak belirtilebilmektedir. Dental anksiyete, her yaştan insanı etkileyebilen ve sıklıkla çocukluk ve ergenlik dönemlerinde ortaya çıktığı görülebilen yaygın bir sorundur. Bu derlemede, ebeveyn-çocuk dental anksiyete ilişkisini değerlendiren çalışmaların değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmalarda çocukların ve ebeveynlerin dental anksiyeteleri arasında pozitif bir korelasyon tespit edilebildiği, <8 yaş grubu çocuklarda ebeveyn ve çocuk dental korku ilişkisinin anlamlı bulunduğu görülmüştür. Dental anksiyetesi yüksek olan ebeveynlerin çocuklarının diş tedavileri sırasında daha olumsuz, dental anksiyetesi düşük olan ebeveynlerin çocuklarının daha olumlu davranış gösterebildiği ebeveyn dental anksiyetesinin azaltılabilmesi ile çocuklarda dental anksiyetenin önlenebileceği veya hafifletilebileceği bildirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of The Relationship Between Parental and Child Dental Anxiety
2024
Yazar:  
Özet:

Dental anxiety is a particular form of general anxiety and includes physiological, cognitive, and behavioral components. It can be defined as fear of dental stimuli and procedures, often resulting in significant stress or avoidance. Dental anxiety is a common issue that can affect people of all ages and frequently emerges during childhood and adolescence. This review aims to assess the studies that evaluate the parent-child dental anxiety relationship. In the studies, it is seen that a positive correlation can be determined between the children's and parents' dental anxieties. The relationship between parental and child dental fear was found to be significant in children under the age of eight. It was observed that children of parents with high dental anxiety displayed more negative behaviors during dental treatments, whereas children of parents with low dental anxiety showed more positive behaviors. It has been reported that by reducing parental dental anxiety, dental anxiety in children can be prevented or alleviated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sağlık Bilimlerinde Değer

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 2.639
2023 Impact/Etki : 0.131
Sağlık Bilimlerinde Değer