Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
ORTAÖĞRETİM SOSYAL ALANLAR TEZSİZ YÜKSEK LİSANS I. DÖNEM ÖĞRENCİLERİNİN OKUL DENEYİMİ UYGULAMALARINA İLİŞKİN TUTUMLARI (Fırat Üniversitesi Örneği)
2008
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de öğretmen yetiştirme sisteminde çok fazla değişim yaşanmasına rağmen, belki de programlarda değişmeyen tek özellik öğretmenlik uygulamaları olmuştur. 1997 yılından itibaren ortaöğretim sosyal ve fen alanlarına tezsiz yüksek lisansla öğretmen yetiştirme uygulamaları başlatılmıştır. 2007-2008 öğretim yılında da Okul Deneyimi-1 ve II dersleri birleştirilmiştir. Okul Deneyimi dersi, öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleği hakkında doğrudan bilgi, beceri ve tutumlarının geliştiği uygulama ağırlıklı bir derstir. Bu çalışmada Okul Deneyimi uygulaması alan Ortaöğretim Sosyal Alanlar Tezsiz yüksek lisans öğrencilerinin okul deneyimi derslerine ilişkin tutumlarının genel olarak, cinsiyet, staj görülen okul türü ve branş değişkenleri açısından belirlenmesi amaçlanmaktadır. Araştırma evrenini, 2007-2008 Öğretim Yılı Güz yarıyılında F.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortaöğretim Sosyal Alanlar I. Dönem tezsiz yüksek lisans programına devam eden ve Okul Deneyimi dersini alan 140 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada betimsel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Veri toplama aracı olarak Kılınç ve Salman (2007) tarafından geliştirilen 20 maddelik Likert tipi Okul Deneyimi Dersleri Tutum Ölçeği (ODDTÖ) uyarlanarak kullanılmıştır. Araştırma sonucuna göre katılımcılar, Okul Deneyimi derslerine yönelik genelde olumlu bir tutum içerisindedirler. Cinsiyet açısından Okul Deneyimi dersinin gerekliliği hakkında bayan öğrenciler olumsuz tutum sergilerken, derslere katılma konusunda erkek öğrenciler olumsuz bir tutum sergilemektedirler. Okul deneyimi dersine ait tutumlarda Felsefe-Coğrafya ve Coğrafya-Edebiyat branşları arasında anlamlı görüş farklılığı bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

Fırat Üniversitesi Doğu Araştırmaları Dergisi