Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
ORTAÇAĞ İSLAM ÂLEMİNDE ŞEHİR: İBN HALDUN’UN ŞEHRE BAKIŞI
2008
Dergi:  
Doğu Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Şehirler çeşitli bilim dallarının ilgi alanı içine girer. Bu nedenledir ki birçok düşünür ve bilim adamı şehirler üzerinde geçmişten günümüze fikir üretmişlerdir. Orta Çağ’da ve şehirlerin ilk ortaya çıktığı yerlerde yaşamış olan İbn Haldun da şehirle ilgili olarak önemli gözlem ve değerlendirmeler yapmıştır. Bu gözlem ve değerlendirmelerde metodik olarak coğrafyacılara benzer bir bakış açısı sergilemiştir. Bilimlerin çalışma alanları açısından geçmişte yapılanlar, bugün ulaşılan aşama noktasında çok önemlidir. İbn Haldun’un bakış açısı ve değerlendirmeleri de şehir coğrafyası açısından günümüzde temel olacak bazı bulguları bize sunmaktadır. Bu çalışmada öncelikli olarak İbn Haldun’un şehir anlayışı, kır ve şehir yerleşmelerinin ayrımında kullandığı kriterler, ortaçağ İslam aleminde kırsal ve şehirsel yerleşmelerin genel özellikleri üzerinde durulmuş ve Ibn Haldun’un yaşadığı dönemdeki şehir anlayışı ile günümüz şehir anlayışı karşılaştırılmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Doğu Coğrafya Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.010
Atıf : 2.475
2023 Impact/Etki : 0.095
Doğu Coğrafya Dergisi