Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 3
SYRIAN CRISIS, MIGRATION, WOMEN AND VIOLENCE FROM PERSPECTIVE OF FEMINIST SECURITY STUDIES
2021
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası İlişkiler disiplininde göç, öncelikli olarak, bir güvenlik sorunu olarak ele alınmaktadır. Bu güvenlik anlayışı; bireyi, toplumu ve devleti ele alacak şekilde farklı seviyelerde belirlenen politikaların bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak uluslararası ilişkiler disiplininin eril yapısı göz önünde bulundurulduğunda, kadınların birincil mağdur konumunda bulundukları “şiddet” olaylarına yaklaşımın yeni bir perspektifle ele alınması gerektiği gerçeğiyle karşılaşılmaktadır. Göç öncesinde, esnasında ve sonrasında ortaya çıkabilecek şiddet olaylarının önüne geçilmesinin; göç sürecinde misafir ve ev sahibi toplumların güvenliğinin ve uyumunun eşzamanlı sağlanabilmesine imkan tanımak noktasında ilk sıralarda yer aldığı bir gerçektir. Bu makalede güvenlik çalışmalarının geçirdiği değişim ve genişletilmiş güvenlik gündemine değinilerek feminist güvenlik yaklaşımı çerçevesinde ve Suriye krizi bağlamında kadın odaklı bakış açısıyla göç ve şiddet kavramları irdelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Özet:

In the discipline of International Relations, migration is primarily handled as a matter of security. This perception of security is come into view as a result of politics determined at different levels in the manner of individual, society and the state. However; taken the masculine construction of the discipline of International Relations into consideration, it becomes clear that the phenomenon of “violence”, of which major sufferers are women, is to be tackled with a completely new perspective. Preventing the violence before, while and after the migration is of vital importance in procuring the security of the guest and the host communities and their integration simultaneously. In this article, by referring to the change of security studies and the expanded security agenda, the concepts of migration and violence are examined from a woman-oriented perspective within context of the Syrian crisis and under the framework of the feminist security approach.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 462
Atıf : 1.744
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi