Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 26
 İndirme 3
Duygu analizi için n-aşamalı Gizli Dirichlet Ayırımı ile diğer konu modelleme yöntemlerinin karşılaştırılması
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal medyada yer alan paylaşımlara ait duyguları anlamak, insanların düşüncelerini öğrenmede kilit bir rol almaktadır. Gelişen teknoloji ile insanın duygusunu bilmek, çeşitli alanlarda yarar sağlamaktadır. Örneğin medya, pazarlama ve reklam gibi alanlar insanların kullanımlarına ve fikrine özgü içerikleri kullanıcıya yansıtabilme imkanı tanımaktadır. Çalışmamızda konu modelleme algoritmalarından Gizli Dirichlet Ayırımı (GDA), Gizli Anlamsal Analiz (GAA) ve Olasılıksal-Gizli Anlamsal Analiz (O-GAA) Türkçe tivitlerden kişilerin duygularını belirlemede kullanılmıştır. Ayrıca, GDA algoritmasının geliştirilen n-aşamalı halinin duygu analizindeki başarısı mevcut yöntemlerle de karşılaştırılmıştır. Kullanılan veri seti kızgın, korku, mutlu, üzgün ve şaşkın olmak üzere 5 farklı duyguya ait 4000 tivitten oluşmaktadır. Tüm konu modelleme yöntemleri 3 ve 5 sınıflı veri seti için modellenerek başarıları ve çalışma süreleri ölçülmüştür. Geliştirilen n-aşamalı GDA yönteminin, GDA ve O-GAA’ya göre çalışma süresi ve performansı açısından başarı sağladığı gözlemlenmiştir. En başarılı ve en hızlı modellenen yöntem ise GAA olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of n-phase Secret Dirichlet Difference with other subject modeling methods for emotional analysis
2020
Yazar:  
Özet:

Understanding the emotions of social media sharing plays a key role in learning people’s thoughts. Knowing the emotion of a person with advanced technology is beneficial in various fields. For example, fields such as media, marketing and advertising recognize the possibility of reflecting content characterized by people’s uses and ideas to the user. In our study, the subject modeling algorithms have been used to identify the emotions of people from the Turkish tivets, Secret Dirichlet Separation (GDA), Secret Meaning Analysis (GAA) and Probability-Secret Meaning Analysis (O-GAA). Furthermore, the success of the developed GDA algorithm in emotion analysis of the n-phase state has also been compared with the existing methods. The data set consists of 4,000 tits of 5 different emotions, including anger, fear, happiness, sadness and confusion. All the subject modeling methods are modeled for the 3 and 5 class data sets and the success and working time are measured. The developed n-phase GDA method has been observed to be successful in terms of working time and performance according to GDA and O-GAA. The most successful and fastest modeling method was GAA.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of N-stage Latent Dirichlet Allocation Versus Other Topic Modeling Methods For Emotion Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

Understanding the emotions of sharing in social media plays a key role in learning people's thoughts. Knowing the emotion of human being with developing technology provides benefit in various fields. For example, media, marketing and advertising areas allow people to reflect on their use and idea specific content. In our study, Latent Dirichlet Allocation (LDA), Latent Semantic Analysis (LSA) and Probabilistic-Latent Semantic Analysis (P-LSA) were used to determine the emotions of individuals from Turkish tweets. In addition, the success of the developed n-stage state of the LDA algorithm in the emotion analysis was compared with the existing methods. The dataset consists of 4000 tweets of 5 different emotions, including angry, fear, happiness, sadness and surprise. All topic modeling methods were modeled for 3 and 5 class datasets and their successes and running times were measured. It has been observed that the developed n-stage LDA method achieves success in terms of running time and performance according to LDA and P-LSA. The most successful and fastest modeled method was LSA.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.273
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi