Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 12
BATI KARADENİZ BÖLGESİ BALARILARININ (Apis mellifera L.) MORFOLOJİK KARAKTERİZASYONU
2013
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Batı Karadeniz Bölgesi arı popülasyonu toplam 37 morfolojik karakter yönünden tanımlanmıştır. Bölgenin Zonguldak, Sakarya, Bolu, Düzce, Kastamonu ve Sinop illerinden toplam 102 işçi arı örneği değerlendirilmiştir. Farklı illerden alınan örnekler arasında cubital a damar uzunluğu (a), kanat B damar açısı, cubital indeks (CI) ve metatarsal indeks (MI) karakterlerince varyasyon belirlenmemiştir. Diğer 33 morfolojik karakter yönünden önemli varyasyon bulunmuştur. Bölgenin yerli arısı için ayırt edici en önemli morfolojik karakter scutellum rengidir. Bölge içerisinde Zonguldak, Sakarya, Bolu ve Düzce populasyonu diğerlerinden daha fazla birbirlerine benzer ve ayrı bir küme oluşturmuşlardır. Düzce yöresi arısı Sakarya ve Bolu arılarıyla belirli düzeyde çakışmışlardır (overlaping). Bölge arıları morfolojik yapı yönünden Anadolu arısı (A. m. anatoliaca) ile bir benzerlik göstermemiş ve daha çok Ege ve Gökçeada arılarına benzer bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

MORFOLOGICAL CHARACTERISATION OF THE BALARILS (Apis mellifera L.)
2013
Yazar:  
Özet:

In this study, the bees population of the West Black Sea Region was identified by a total of 37 morphological characteristics. A total of 102 workers from the Zonguldak, Sakarya, Bolu, Düzce, Kastamonu and Sinop provinces of the region have been evaluated. Among the samples taken from different regions, no variation was determined by the cubital a vein length (a), wing B vein angle, cubital index (CI) and metatarsal index (MI) characters. There were 33 significant variations in the direction of the morphological character. The most important morphological character distinctive for the local bee of the area is the scutellum color. In the area Zonguldak, Sakarya, Bolu and Düzce populations formed a group more similar to each other than others. They are in the midst of the shadows and shadows, and they are in the midst of the shadows. The region birds have not shown any similarity with the Anatolian Bee (A. m. anatoliaca) in the morphological structure and have been found more similar to the Egean and Gökçeada birds.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.307
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi