Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Bir Etki Ajanı Olarak Twitter: Rusya-Ukrayna Savaşında Twitter Botları
2024
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rusya’nın 24 Şubat 2022’de başlattığı saldırıdan bu yana dünya Ukrayna’da bir savaşa tanıklık ediyor. Bu savaşta Rusya’nın sadece askerlerini konuşlandırmakla kalmadığını, aynı zamanda Twitter botlarını da devreye soktuğuna tanıklık etmekteyiz. Rusya-Ukrayna savaşı bu açıdan hem geleneksel hem de sosyal medya gibi geleneksel olmayan alanlarda süregelmektedir. Bu bağlamda, çalışmamız savaşın ilk 8 gününde botların Rusya tarafından ne ölçüde kullanıldığını anlamayı amaçlamaktadır. Bu amaçla 24 Şubat ile 4 Mart tarihleri arasında Twitter’dan veri toplanmıştır. Veriler toplandıktan sonra, elde edilen tweetler için bir bot tahmini gerçekleştirilmiştir. Bulgular, Twitter’ın botlara oldukça hızlı tepki verdiğini ve Rusya’nın Rus Twitter atmosferini eskisi kadar istismar edemediğini göstermektedir. Bu açıdan düşünüldüğünde Rusya’nın Twitter’ı neden engellemeyi seçtiği daha iyi anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Social Media As An Agent Of Influence: Twitter Bots In Russia - Ukraine War
2024
Yazar:  
Özet:

The world has been witnessing a war in Ukraine since Russia started its attacks on 24 February 2022. At this point, Russia has not only deployed its troops but also put its Twitter bots to work. The war has both covered conventional spaces and unconventional spaces like social media. In this regard, our study aims to understand to what extent bots were used by Russia during the first eight days of the war. To this end, we collect data between the 24th of February and the 4th of March. On data collection, we carry out a bot prediction for collected tweets. Findings suggest that Twitter reacted to bots quite quickly and that Russia could not manage to exploit the Russian Twitter sphere as much as it did before. Therefore, Russia chose to block Twitter.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.708
2023 Impact/Etki : 0.434
Güvenlik Stratejileri Dergisi