Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Karar Vermede Özsaygı ve Karar Verme Düzeylerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Uluslararası Bozok Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, spor bilimleri fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin karar vermede öz saygı ve karar verme düzeylerinin bazı değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın modeli, nicel araştırma yöntemlerinden betimsel niteliktedir. Araştırma grubunu spor bilimleri fakültesinde öğrenim gören toplam 176 öğrenci (Yaş Ort.= 22,36±2,67) oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak Mann ve Diğ. (1998) tarafından geliştirilen “Melbourne Karar Verme Ölçeği ve öğrencilerin kişisel özelliklerini belirlemek için araştırmacı tarafından geliştirilen “Kişisel Bilgi Formu” kullanılmıştır. Ölçek ile karar vermede öz saygı ve alt boyutlarından dikkatli karar verme, kaçıngan karar verme, erteleyici karar verme ve panik karar verme olmak üzere beş puanı elde edilmektedir. Ölçümlerin, normal dağılıma uygun olup olamadığını belirlemek için yapılan Çarpıklık (Skewness) – Basıklık (Kurtosis) tekniği sonucunda tüm boyutlarda normal dağılım gösterdiği anlaşılmıştır. Elde edilen puanların belirlenmesinde X̄ , S ve t-Testi, Tek Yönlü Varyans (One Way ANOVA) analizi ve farkın kaynağını belirlemek için ise Bonferroni testine bakılmıştır. Araştırmaya katılan öğrencilerin orta seviyenin üzerinde karar vermede öz saygı ve karar verme ölçeği alt boyutlarından dikkatli karar verme ve kaçıngan karar verme düzeylerine sahip oldukları fakat karar verme ölçeği alt boyutlarından erteleyici karar verme ve panik karar verme düzeylerinin ise orta seviyenin altında olduğu anlaşılmaktadır. Kişisel özelliklere göre katılımcıların cinsiyet ve sınıf değişkenleri açısından istatistiksel olarak anlamlı farklılık gösterirken, yaş, spor yapma süresi ve boş zamanlarını değerlendirmede güçlük çekme değişkenleri açısından istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık göstermediği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Uluslararası Bozok Spor Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Bozok Spor Bilimleri Dergisi