Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Muş ili ve ilçelerindeki hastanelerde görev yapan hemşirelerin sigara içme durumlarının değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Ülkemizde sigara içmek yaygın bir alışkanlık ve önemli bir halk sağlığı sorunudur. Bu çalışmanın amacı Muş ili ve ilçelerindeki hastanelerde çalışan hemşirelerde sigara kullanma sıklığını saptamak, etkileyen faktörleri incelemektir. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel tipte olan bu araştırmanın evrenini Muş ilinde ve ilçelerindeki hastanelerde görev yapan tüm hemşireler oluşturmaktadır. Çalışmada 600 hemşireden 436’sına ulaşılmıştır. Anket formu konu ile ilgili literatürlerden yararlanılarak hazırlanmıştır. Elde edilen veriler SPSS paket programına kaydedilip, istatistiksel analizde yüzde, ortalama, Ki-kare Testi kullanılmıştır. Bulgular: Araştırma kapsamındaki hemşirelerin %64.6’sı kadın olup yaş ortalamaları 26.58±6.00 yıldır. Hemşirelerin %42.2’si evlidir. Hemşirelerin %61.9’u en az bir kez sigara içmeyi denemiş olup, %52.8’i halen sigara içmektedir. Hemşireler sigara içme nedenleri olarak birinci sırada stres giderdiği, ikinci sırada alışkanlık olduğu için içtiklerini belirtmişlerdir. Hemşirelerde sigara içme oranı yaş ilerledikçe artmakta (p<0.05) olup, erkeklerde sigara içme oranı daha yüksektir (p<0.05). Eğitim düzeyi yükseldikçe sigara içme oranı azalmaktadır (p<0.05). Sonuç: Hemşirelerde sigara kullanımı sıklığı topluma göre yüksek orandadır. Sigara kullanımını arttıran nedenler göz önüne alınarak hemşirelerde sigara kullanım sıklığının düşürülmesi ve gerekli önlemlerin alınması gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

The health care providers who work in hospitals and hospitals are smoking.
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: Smoking in our country is a common habit and a major public health issue. The aim of this study is to determine the frequency of smoking in nurses working in the Mush Island and districts, to study the factors affecting. Tools and Methods: The universe of this research, which is in a defining and cutting-edge type, is formed by all nurses who work in hospitals in the province of Muş and their districts. The study was conducted by 436 of 600 nurses. The survey form was prepared using the literature on the subject. The obtained data was recorded in the SPSS package program and used in statistical analysis a percentage, average, Ki-quarter test. Results: 64.6% of nurses under the study are women and their average age is 26.58±6.00 years. 42.2 percent of nurses are married. 61% of nurses. 9 times have tried to smoke, and 52.8 percent still smoke. Nurses have said they drink in the first place because of the cause of smoking, and in the second place because of the habit. The rate of smoking in nurses increases with age (p<0.05) and the rate of smoking in men is higher (p<0.05). As the level of education rises, the rate of smoking decreases (p<0.05). The rate of smoking in nurses is higher compared to the population. Considering the reasons that increase smoking, it is necessary to reduce the frequency of smoking in nurses and take the necessary measures.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 436
Atıf : 175
2023 Impact/Etki : 0.005
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi