Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
FPGA TABANLI PROGRAMLANABİLİR GÖMÜLÜ SALDIRI TESPİT SİSTEMİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ
2012
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede gerçek zamanda çalışan gömülü bir Saldırı Tespit Sistemi’nin (STS) tasarımı gerçekleştirilmiştir.Ağdan yakalanan paketlerin sınıflandırılabilmesi için kullanılan STS, programlanabilir (SOPC - System onProgrammable Chip) bir yapıda oluşturulmuştur. STS’de kullanılan işlemcinin konfigüre ve kontrol ettiği 10/100Ethernet IP MAC Core donanımsal modülü, IEEE 802.3 standardındaki çerçevelerin ağdan yakalanması içinkullanılmıştır. Yakalanan her bir çerçeve gömülü STS’nin hafıza elemanlarına, çerçevelerden elde edilecekpaketlerin sınıflarının belirlenmesi için depolanmıştır. İşlemci çerçevelerden paketlerin, paket özetlerinin eldeedilmesi ve paket sınıfının belirlenmesi için programlanmıştır. Sistemin sınıflandırma sürecinde Yapay SinirAğları (YSA) kullanılmıştır. YSA’nın girişleri paketlerin başlık yapısından elde edilen IP numaraları, portnumaraları gibi özelliklerdir. Gerçekleştirilen gömülü STS, eğitim verileri ile eğitilmiş daha sonra gerçekzamanda paketlerin sınıflandırılması yapılarak paket sınıflarının tespit süreleri elde edilmiştir. STS’nin gerekdonanımsal gerekse yazılımsal olarak kolay ve esnek bir şekilde tasarlanıp modifiye edilebilme veprogramlanabilme özelliğini taşıması için FPGA ortamı tercih edilmiştir. Bunun için üretici Altera firmasınınCyclone III EP3C40F484C7N FPGA (Field Programmable Gate Array-Alan Programlanabilir Kapı Dizileri)platformu kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.278
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi