Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Kültürel Mirasın Kırsal Turizm Bakımından Önemi
2021
Dergi:  
Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Kültür; toplumsal gelişme süreci içinde oluşan maddi ve manevi değerleri, geleneksel yaşamı, düşünme ve anlama biçimini kapsamaktadır. Kültür, doğası gereği değişken olmakla birlikte özgün değerlerin korunarak geçmişten geleceğe aktarılmasıyla yaşayan bir olgu olarak varlığını devam ettirmektedir. Kültürel miras ise; tarihimizi ve kimliğimizi geçmişle, günümüzle ve gelecekle olan bağımızı temsil etmektedir. Geleneksel değerler, kentsel yaşama göre kırsal yaşamda daha güçlü şekilde devam etmektedir. Bu bakımdan kırsal alan toplumların çoğunda; söz konusu toplumun geleneklerinin, örf ve adetlerinin, kültürel unsurların, topluma ait geleneksel değerlerin korunduğu yerleşim alanlarıdır. Dolayısıyla kırsal alanlar geleneksel değerlerin, gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir kaynaktır. Kültürel miras, sağladığı maddi ve manevi kazanımların yanında sosyal ve ekonomik kalkınmaya olan katkısı bakımından da önemlidir. Özellikle kitle turizmine alternatif olan kırsal turizm ve kültür turizmi gibi faaliyetler kültürel mirası koruyan ve onu sürdürülebilir kılan bir anlayışla ele alınmaktadır. Kültürün ve mirasın turizm potansiyelinin ayrı ayrı alınması yerine bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerekmektedir. Bu nedenle kültürel mirasın sürdürülebilirliği için kırsal turizm aracılığıyla toplumun kullanımına açılması gerekmektedir. Türkiye’de son yıllarda mevzuat ve uygulamaya yönelik yapılan çalışmalarla yerel değerlerin korunması üzerinde önemli gelişmeler söz konusudur. Bu çalışmada kırsal turizmi geliştirmek ve gelişimi sürdürülebilir kılmak için kültürel mirasın rolü ve önemi tartışılmış ve öneriler geliştirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi