Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
ANADOLU’NUN ŞİFALI DEĞERLERİ
2022
Dergi:  
Anadolu Tıbbı Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüm canlılar (insan, hayvan ve bitki) tohumdan çoğalır. İnsan da ana rahmine düştüğünde tohumdur. Toprak, içeriğindeki (&l ard) mikrobiyolojik, vitamin, mineral ve enzim çeşitliliği ile bir bütün olarak tohumu korur, besler ve büyütür yani tohumların ana rahmidir. Tohum bir zaman kapsülüdür. Geçmişten gelenleri korurken, bir yandan da onları geleceğe aktarır. Tohumu kaybetmek hem beslenme kültürünü hem de geleceğini kaybetmektir. Tohumları korumak ve çoğaltmak gelecekteki nesillerimizin de üzerimizdeki haklarıdır. Anadolu Tıbbı eski zamanlarda yaşamış tüm kültürlerin hastalıklardan korunabilmek veya tedavi edebilmek için uzun yıllar boyunca deneme yanılma yoluyla buldukları şifalı reçeteleri içermektedir. Ulaşılabilinen en eski tıbbi kayıtlar MÖ 3000-5000 yılları arasında yaşamış olan Sümerler tarafından kil tabletler üzerine yazılmıştır. Sümer tabletlerinden anlaşıldığı üzere hastalıkları anladıklarını ve bitkileri kullanarak sağlıklarını koruduklarını ve iyileşme sağladıkları ve uyguladıkları tıbbın bitkilerin kullanılmasına dayanmaktadır (1). Sümerlere kadar uzanan Anadolu Tıbbı içerisindeki uygulamalardan birisi olan bitkilerle tedavi yöntemi olan fitoterapinin etkinliği Anadolu’nun zengin tıbbi ve aromatik bitkilerine dayanmaktadır. Tıbbi ve aromatik bitkilerin içeriğindeki etkin maddelerin keş& ile modern tıbbın tedavi ajanları da gelişerek artış göstermektedir. Tıbbi ve aromatik bitkiler sadece fitoterapi alanına katkı sağlamakla kalmayıp modern tıbbın tedavide kullandığı sentetik ilaçların de çeşitlenmesinde fonksiyonel rol almaktadır. Geçmiş yüzyıllarda tıbbi ve aromatik bitkilerimizin çeşitliliği çok daha fazlayken günümüzde sayıları giderek azalmaktadır. Tıbbi ve aromatik bitkilerin Anadolu Tıbbı’nın hastalıklara karşı koruyucu ve tedavi edici gücünü günümüzden geleceğe taşıyabilmek için tohumlarını doğal habitatında doğal yetişme teknikleriyle çoğaltarak sahip çıkmalıyız. Sunulan derlemede Anadolu tıbbı içerisinde ata tohumlarının önemi, ata tohumlarının çoğaltılması ve korunabilmesi için son yıllarda bürokraside yapılan yeniliklerden, tıbbi ve aromatik bitkilerin fitoterapideki etkinliğinden bahsedilmiştir

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Anadolu Tıbbı Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Anadolu Tıbbı Dergisi