Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 39
 İndirme 1
SOSYAL MEDYADA ÇOCUĞUN KİŞİLİK HAKKI İHLALİNE KARŞI ÇOCUĞUN UNUTULMA HAKKI
2022
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çocukların tam ehliyetsiz oldukları dönem de dahil olmak üzere ses, resim ve görüntülerinin, çoğunlukla ebeveynleri tarafından sosyal medyada paylaşılması, çocuklar için dijital ortamda silinmez bir ayak izi oluşturmaktadır. Sanal ortamda beğeni, yorum ve değerlendirmelere maruz kalan çocuğun gelişimi olumsuz yönde etkilenmektedir. Sosyal medya üzerinden çocukla ilgili paylaşım yapılması, çocuğun özel hayatının, onur ve saygınlığının, kişisel verilerinin korunması hakkının ihlaline neden olmaktadır. Bu hakların dayanağını oluşturan unutulma hakkı, çocuğun da sahip olduğu ve talep edebildiği bir hak olup, hukuk sistemimizde ayrı ve özel bir yasal düzenleme içerisinde yer almamaktadır. Ancak hem Anayasamızda hem de yasal mevzuatımızda unutulma hakkı ile aynı amaç ve dayanağa sahip düzenlemeler bulunmaktadır. Çocuğun unutulma hakkını kullanması, sosyal medyada çocuğa yönelik hak ihlallerinde, ihlale neden olan paylaşımın silinmesini veya internet sayfasından kaldırılmasını sağlamaktadır. Bu çalışma kapsamında, çocuğun unutulma hakkını yasal mevzuat çerçevesinde ne şekilde kullanabileceği ve bu konuda çözüm önerileri geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Right Of The Child To Be Forgotten Against The Violation Of The Child's Personality Right On Social Media
2022
Yazar:  
Özet:

The sharing of sounds, pictures and images of children, mostly by their parents, on social media, including the period when children are incapable, creates an indelible footprint in the digital environment for children. The development of the child who is exposed to likes, comments and evaluations in the virtual environment is negatively affected. Sharing about the child on social media causes a violation of the child's privacy, dignity and dignity, and the right to protect their personal data. The right to be forgotten, which forms the basis of these rights, is a right that the child also has and can demand, and is not included in a separate and special legal regulation as a concept. However, there are regulations that have the same purpose and basis as the right to be forgotten, both in our Constitution and in our legal legislation. The child's exercise of the right to be forgotten ensures that the sharing that causes the violation is deleted or removed from the internet page, in case of violations of rights against the child in social media. Within the scope of this study, it is aimed to find out how the child can use his right to be forgotten within the framework of legal legislation and to develop solutions in this regard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 200
2023 Impact/Etki : 0.143
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi