Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
ULUSLARASI MEDYA KURULUŞLARINDA AFGAN SIĞINMACI HABERLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2022
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Taliban’ın 15 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla Afganistan’daki ani hâkimiyeti sonrasında Kabil Havalimanı’nda uçaklara hücum eden Afganların görüntüleriyle beraber yıllar sonra Afgan göçü yeniden dünya medyasında geniş olarak yer almaya başlamıştır. Mülteci sorunu ya da krizi bağlamında alan araştırmalarına bakıldığında mevcut çalışmaların büyük bir kısmının Suriyeli mülteciler ve sığınmacılar ekseninde yapıldığı görülmektedir. Özellikle Suriyeli mültecilerin medyanın, siyasal alanın ve akademik ilginin konusu olmasıyla diğer mülteci ve sığınmacı grupları görünmezlik alanına itilmiş gibi durmaktadır. Oysa Suriyeli mültecilerden sonra dünyada sığınma başvurusunda bulunan ikinci en kalabalık göçmen grubunu Afganlar oluşturmaktadır. Bu kapsamda bu çalışmanın amacı, Teun A.Van Dijk’in eleştirel söylem analizi yöntemi çerçevesinde genelde medyada ve politik söylemlerde Suriyeli paydasında homojenleştirilen Afgan sığınmacılara ilişkin haberlerin; Türkiye’de de yayın yapan uluslararası medya kuruluşlarında nasıl kurgulandığı, haber yapılış biçimleri, taşımış oldukları söylemler/ mesajlar ve kamuoyu oluşturmadaki rolü incelenmiştir. Bu amaçla, 15 Ağustos 2021 itibarıyla dünya medyasında geniş olarak yer almaya başlayan Afganlara ilişkin 15 Ağustos -15 Eylül 2021 tarihleri arasında tespit edilen 84 haberde Suriyeli mültecilerin ve Afgan sığınmacıların farklılaşmakta ya da benzeşmekte olduğu noktalar üzerinde durulmuştur. Çalışmanın sonucunda çıkan bulgular ele alınarak genel bir değerlendirme yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi