Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 12
BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDE YEME DAVRANIŞ BOZUKLUĞU ve BEDEN ALGISI: KESİTSEL BİR ÇALIŞMA
2019
Dergi:  
Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinde yeme davranış bozukluğu riski ve beden algısının değerlendirildiği çalışmaya yaş aralığı 18-23 yıl olan 141 öğrenci (%87,9’u kız, %12,1’i erkek) katılmıştır. Öğrencilere ait bilgiler yüz yüze ve anket teknikleri ile toplanmıştır. Öğrencilere Yeme Tutum Testi-40, ORTO-11 ve Beden Algısı Ölçeği (Stunkard ölçeği) uygulanmış. Biyoelektrik impedans yöntemi ile vücut kompozisyonu analizi yapılmıştır. Yapılan değerlendirmede kız ve erkek öğrencilerin yeme davranış bozukluğu oranı sırasıyla %6,5 ve 5,9; ORTO-11 ölçek puan ortalamaları ise sırasıyla 29,3±4,6 ve 28,2±3,3 bulunmuştur. Kız öğrencilerin %50,8’si erkeklerin %58,8’i normal vücut ağırlığında olduğunu düşünmektedir. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde öğrenim gören kız ve erkek öğrencilerde yeme davranış bozukluğu oranı düşük bulunmuştur. Sınıf, kalınan yer, öğün atlama durumu, beden algısı ve beden kütle indeksi sınıflamasına göre gruplar arasında YTT-40 ve ORTO-11 puan ortalamaları açısından anlamlı fark bulunmamıştır. Beden kütle indeksi arttıkça ortoreksiya nervozaya eğilim anlamlı olarak azalmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   other

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi