Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 8
“Uluslararası” Fikri, Epistemolojik Yanılgı ve Eleştirel Gerçekliğin İmkânları
2011
Dergi:  
Uluslararası İlişkiler Dergisi
Yazar:  
Özet:

This article examines the main assumptions of neo-realism and neo-liberalism from the perspective of a critical realist philosophy of science. Although neo-realist and neo-liberal theories of international relations (IR) disagree on some issues, they do have a common ontological understanding of “the international” based heavily on the principle of anarchy. The centrality of and emphasis on anarchy, in turn, creates a monolithic, unhistorical and asocial idea of the international. This article argues that a critical realist philosophy of science, as proposed by Roy Bhaskar, provides a good framework to pursue the ontological interrogation required to deconstruct the anarchy centered idea of the international assumed by rationalist/positivist theories. Critical realism allows us to identify the crucial error that the rationalist/positivist tradition commits: which is to fall into the trap of ‘epistemic fallacy’, where ontological questions concerning the nature of being are posed and answered in epistemological terms. Critical realism not only provides a tool to investigate the ontological assumptions of mainstream IR theories but also to propose a differentiated and stratified ontology that can open the door to the mutual recognition of alternative perspectives.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası İlişkiler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 515
Uluslararası İlişkiler Dergisi