Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KELİME ÖĞRETİRKEN KULLANILABİLECEK BİR ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK UYGULAMASI ÖRNEĞİ: AURASMA
2022
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin ilerlemesi ile gün be gün hayatımıza yeni kavramlar girmektedir. İnsan yaşamını kolaylaştırmak için gerçek dünya ile sanal dünyayı bir araya getiren "artırılmış gerçeklik" kavramı bunlardan biridir ve sağlık, reklam ve mühendislik gibi alanlarda kullanılmaktadır. Gerçek ile sanalı bir araya getirmenin yanı sıra interaktif bir ortam da sağlayan artırılmış gerçeklik, eğitim alanında da umut vadetmektedir. Bu alanda yapılan birçok araştırma, artırılmış gerçeklik uygulamalarının öğrenciler üzerinde olumlu etkileri bulunduğunu göstermektedir. Aurasma, bu artırılmış gerçeklik uygulamalarından bir tanesi olma özelliğine sahiptir. Bu çalışmanın amacı, kelime öğretiminde kullanılabilecek bir araç olan Aurasma'yı tanıtmak, yabancı dil olarak Türkçe öğreten öğretmenlere, bilişim teknolojilerini kullanmak isteyen öğretim elemanlarına destek olabilecek bir uygulama önerisi sunmaktır. Öğretim elemanlarının artırılmış gerçeklik konusunda farkındalıklarını artırmak ve eğitim ortamlarının bilişim teknolojileri ile zenginleştirilmesine yardımcı olmaktır. Çalışmada, doküman inceleme yöntemi kullanılmıştır. Doküman analizi yöntemi, bir nitel veri analiz türüdür. Bu veri analizinde veriler önceden belirlenmiş temalar göz önünde bulundurularak özetlenmekte ve yorumlanmaktadır. Bu veri analiz türünün amacı, okuyucuya bulguları özetlenmiş ve yorumlanmış biçimde sunmaktır. Çalışmanın sonunda artırılmış gerçeklik ve Aurasma’nın; Eğlenceli olması, öğrencilerin motivasyonunu artırması, öğrencilerin aktif katılımını sağlaması, öğrenmeyi kolaylaştırması, öğrenilenlerin hatırlanmasına yardımcı olması, öğrenenlere zaman kazandırması ve soyut konuları somutlaştırması gibi olumlu özelliklere sahip olmasının yanında, kullanımının zor olması ve derste zaman kaybına neden olması gibi olumsuz özelliklere de sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.601
International Journal of Language Academy