Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
KARBON TABANLIK KULLANIMININ PES PLANUS VE PES KAVUSU OLAN BİREYLERDE AYAK PLANTAR BASINÇ DAĞILIMINA ETKİSİ
2022
Dergi:  
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmada kişiye özel üretilen karbon tabanlık kullanımının, pes planus veya pes kavusu olan bireylerde dinamik ve statik plantar basınç analizine etkisini değerlendirmek amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışmaya tabanlık kullanması reçete edilen 30 gönüllü birey cinsiyet ayrımı gözetmeksizin dahil edildi. Ağrı değerlendirmesi için Görsel Analog Skala (GAS), dinamik ve statik plantar basınç analizi için sensor medica pedobarografik cihaz ve yaşam kalitesi için Kısa Form-36 Yaşam Kalitesi Anketi kullanıldı. Kişiye özel karbon tabanlık üretilip, katılımcıların 6 ay kullanması istendi. Analizler tekrarlı ölçümlü Anova testi ile başlangıçta, 2. ve 6. ayda yapıldı. Sonuçlar: Karbon tabanlık kullanımı öncesi ilk ölçüm, 2. ve 6. ayda yapılan GAS değerlendirmelerinde (p<0,001), dinamik pedobarografik ölçüm analizlerinde (p<0,05) ve sağ ve sol ayağa binen ağırlık yüzdesi dışında diğer statik pedobarografik ölçüm analizlerinde (p<0,05) istatistiksel düzeyde anlamlı farklılık elde edildi. Yaşam kalitesinin sosyal fonksiyon hariç tüm diğer alt başlıklarında istatistiksel düzeyde anlamlı değişiklik belirlendi (p<0,05). Tartışma: Pes planus veya pes kavusa sahip bireylerde kişiye özel karbon tabanlık kullanımının ayak ağrısını azalttığı, statik ve dinamik plantar basınç analizi ile yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkisi olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Carbon Insole Use On Foot Plantar Pressure Distribution In Individuals With Pes Planus and Pes Cavus
2022
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study was to evaluate the effect of using custom made carbon insoles on dynamic and static plantar pressure analysis in individuals with pes planus or pes cavus. Methods: Thirty volunteers who were prescribed to use insoles were included in the study, regardless of gender. The Visual Analogue Scale (VAS) was used for pain assessment, and the sensor medica pedobarographic device for dynamic and static plantar pressure analysis and Short Form-36 Quality of Life Questionnaire for quality of life. Personalized carbon insoles were produced and the participants were asked to use it for 6 months. Analyzes were performed with repeated measures Anova test at baseline, at 2 and 6 months. Results: Before using carbon insoles; In the first measurement, 2nd and 6th month VAS evaluations (p<0.001), dynamic pedobarographic measurement analyzes (p<0.05), other static pedobarographic measurement analyzes except the percentage of weight on the right and left feet (p<0.05) statistically significant difference was obtained. A statistically significant change was found in all subtitles of quality of life except social function (p<0.05). Conclusion: The use of personalized carbon insoles in individuals with pes planus or pes cavus; it has been determined that it reduces foot pain and has a positive effect on quality of life with static and dynamic plantar pressure analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 240
2023 Impact/Etki : 0.041
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi