Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 33
 Görüntüleme 41
 İndirme 3
Üniversite Öğrencilerinin Uzaktan Öğretime İlişkin Metaforik Algıları
2021
Dergi:  
e-Uluslararası Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin uzaktan öğretim kavramı hakkındaki düşüncelerini metaforlar aracılığı ile nasıl kavramsallaştırdıklarını ortaya koymaktır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden fenomonolojik (olgu bilim) desen kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunun belirlenmesinde amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme kullanılmıştır. Ölçüt örnekleme tekniğinde katılımcıların belirlenmesinde genel olarak araştırma konusu ile ilgisi olan ve bilgi sahibi bireylerden yararlanılmaktadır. Bu çalışmadaki katılımcıların seçiminde uzaktan öğretime tabi tutulmuş üniversite öğrencisi olmaları temel ölçüt olarak belirlenmiştir. Araştırmanın amacı doğrultusunda, araştırma konusuyla ilgili bilgi sahibi olan uzaktan öğretim gören üniversite öğrencilerinin yer aldığı bir çalışma grubu belirlenmiştir. Bu araştırma için belirlenen çalışma grubunda, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında uzaktan öğrenim gören Muş Alparslan Üniversitesi 508, Bingöl Üniversitesinde 941 olmak üzere toplam 1449 üniversite öğrencisi yer almıştır. Araştırmada öğrencilerin metafor cümlesini tamamlamaları istenmiştir, çalışmada elde edilen verilerin analizinde “içerik analizi” tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda üniversite öğrencileri “Uzaktan öğretim” kavramı ile ilgili 854 farklı metafor üretmiştir. Öğrencilerin ortaya çıkardığı bu metaforlar benzer yönleri göz önüne alınarak kategorileştirilmiştir. Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu metaforlar benzerlik durumlarına göre 59 ayrı kod ve olumlu ve olumsu şeklinde 2 ayrı kategori oluşturulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre öğrenciler tarafından en fazla “yetersiz olması” kodu altında metafor üretilmiştir (f=68). Araştırmanın bulgularına göre uzaktan öğretim uygulayıcılarının yeni beceriler ve roller yüklenmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Metaphoric Perceptions Of University Students On Distance Education
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal how university students conceptualize their thoughts about distance education through metaphors. The phenomenological pattern, one of the qualitative research methods, was used in the study. Criterion sampling, one of the purposeful sampling methods, was used to determine the study group of the study. In the criterion sampling technique, individuals who are interested in the research subject and have knowledge are generally used in determining the participants. Being a university student subjected to distance education was determined as the basic criterion in the selection of the participants in this study. In line with the purpose of the study, a study group consisting of distance education university students who are knowledgeable about the research subject was determined. In the study group determined for this study, a total of 1449 university students, 508 from Mus Alparslan University and 941 from Bingol University, who studied distance education in the 2019-2020 academic year, were included. In the research, students were asked to complete the metaphor sentence. The "content analysis" technique was used in the analysis of the data obtained in the study. As a result of the research, university students produced 854 different metaphors about the concept of "distance education". These metaphors created by the students were categorized considering their similar aspects. According to the similarities of the metaphors formed by university students, 59 different codes and 2 separate categories as positive and positive were created. According to the results of the research, metaphors were mostly produced by the students under the code of "being inadequate" (f = 68). According to the findings of the research, it is suggested that distance education practitioners should install new skills and roles.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
e-Uluslararası Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 995
2023 Impact/Etki : 0.347
e-Uluslararası Eğitim Araştırmaları Dergisi